επαρχια

Αρτεμισα

Περιοχες επαρχιας


Καιρος

Η επαρχία Artemisa είναι η πιο νεοσύστατη επαρχία της Κούβας, η οποία δημιουργήθηκε το 2011. Περιλαμβάνει περιοχές που άνηκαν μέχρι τότε στην επαρχία της La Habana, καθώς και 3 περιοχές που άνηκαν στην επαρχία Pinar Del Rio. Η ομώνυμη πόλη έχει τους περισσότερους κατοίκους στην επαρχία και αποτελεί και την πρωτεύουσα της.

Η πολη Las Terrazas

Η Las Terrazas (πληθ. 1.200 κάτοικοι), μολονότι μικρή σε μέγεθος, είναι σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες πόλεις της περιοχής.

Η ιστορία της ένδειας της περιοχής ξεκίνησε στα τέλη του 18ου αιώνα, όταν οι φυτείες καφέ που είχαν σπείρει Γάλλοι εξόριστοι από την Αϊτή άρχισαν να καταστρέφονται. Ύστερα από αυτό, οι ντόπιοι βασίζονταν στις πωλήσεις κάρβουνου για να συντηρήσουν τις οικογένειές τους. Οι κάτοικοι, όχι μόνο κατέστησαν υπερβολικά φτωχοί, αλλά και σε μεγάλο τμήμα της περιοχής κόπηκαν τα δένδρα, με αποτέλεσμα τον οικολογικό μαρασμό. Ακόμα και χρόνια μετά την Επανάσταση, η περιοχή ήταν εξαθλιωμένη οικονομικά και απόλυτα εξαρτωμένη από τις εξαγωγές κάρβουνου. Ο λαός της περιοχής εξακολουθούσε να είναι αποκομμένος από υγειονομική περίθαλψη και εκπαίδευση που ήταν απαραίτητη για να βγει από τον φαύλο κύκλο της φτώχειας. Το 1967, δεδομένων των φοβερών συνθηκών της περιοχής, η κυβέρνηση εφάρμοσε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης και οικολογικής αναδόμησης, στην προσπάθεια να ανανεώσει την κοινότητα.

Όπως συνέβη με τη νομοθεσία της Αγροτικής Μεταρρύθμισης και με άλλα προγράμματα που εφαρμόσθηκαν στη χώρα, δόθηκαν στέγη και εργασία στους κατοίκους, και σε αντάλλαγμα οι τελευταίοι ανέλαβαν την ευθύνη να αναδασώσουν τις δασικές εκτάσεις της περιοχής. Οι εξαγωγές κάρβουνου που κάνει σήμερα η περιοχή μπορεί να θεωρηθούν ανανεώσιμη πηγή, καθώς μόνο τα δένδρα που είναι άρρωστα, ετοιμοθάνατα ή παραφορτωμένα χρησιμοποιούνται για κάρβουνα, και οι αναφυτεύσεις πάνε καλά.

Η πόλη Las Terrazas ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970 για να στεγάσει τις οικογένειες της περιοχής. Η πόλη σχεδιάσθηκε καλόγουστα, και ήταν μια καλοδεχούμενη αλλαγή από τη λειτουργική αλλά άσχημη αρχιτεκτονική του Ανατολικού Μπλοκ που συναντάμε σε πολλά πρόσφατα προγράμματα λαϊκών κατοικιών.

Εκτός από το να λειτουργεί ως υπόδειγμα κοινότητας για προοδευτικές χρήσεις της γης και για οικολογική μελέτη, η Las Terrazas πρόσφατα προσαρμόσθηκε στις τουριστικές απαιτήσεις. Πάντως, το είδος του τουρισμού που φιλοδοξεί να προσελκύει αυτή η κοινότητα διαφέρει από εκείνο των άλλων περιοχών της χώρας. Στόχος είναι η εξασφάλιση μιας απολαυστικής διαμονής των τουριστών στο πάρκο, χωρίς να υπάρχει πολυτέλεια. Τοιουτοτρόπως, η βιόσφαιρα παρέχει πολλούς τρόπους στους τουρίστες που μένουν στα ξενοδοχεία κοντά στην πόλη να απολαύσουν τη φυσική ομορφιά της περιοχής, όπως κάνοντας πεζοπορίες στο εκτεταμένο δίκτυο από μονοπάτια και κολυμπώντας στο Los Banos de San Juan. Το τουριστικό μοντέλο του Las Terrazas ενισχύει επίσης την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους τουρίστες και τους κατοίκους της περιοχής. Το συνολικό αποτέλεσμα είναι η δημιουργία μιας απολαυστικής τουριστικής εμπειρίας που δεν θα είναι ούτε θορυβώδης, ούτε αποκρουστική και που δεν θα αφήνει τους Κουβανούς να αισθάνονται πολίτες δεύτερης κατηγορίας.


Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE