επαρχια

Σιεγκο ντε Αβιλα

Περιοχες επαρχιας


Καιρος

Η βασική θερμοκρασία του αρχιπελάγους Jardines Del Rey 26οC η μεγαλύτερη και 17οC η χαμηλότερη. Οι μήνες Ιούνιος-Ιούλιος-Αύγουστος είναι οι θερμότεροι, ενώ οι μήνες Δεκέμβριος-Ιανουάριος-Φεβρουάριος οι ψυχρότεροι. Στα νησιά παρατηρούνται βροχοπτώσεις για μια περίοδο 90 ημερών, και το μέσο ποσοστό βροχόπτωσης είναι 40 ίντσες ετησίως.

H επαρχία Ciego de Avila βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Κούβας, περίπου 432 χιλιόμετρα ανατολικά της Αβάνας. Στα ανοιχτά της βόρειας ακτής της Επαρχίας βρίσκεται το αρχιπέλαγος Jardines Del Rey με τα πανέμορφα τουριστικά νησιά (cayos) τα οποία έχουν απίστευτη τροπική ομορφιά, όπου η πλούσια φυσική βλάστηση και οι ανθρώπινες ανέσεις συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα μοναδικό τοπίο, ιδανικό και για όσους αναζητούν την περιπέτεια, αλλά και για εκείνους που αναζητούν ηρεμία και γαλήνη.

Η πολη Μορόν

Το Morón, μια μικρή παραλιακή πόλη στην Κεντρική Κούβα, έχει να επιδείξει με υπερηφάνεια τη μεγαλύτερη φυσική λίμνη στη χώρα, τη Laguna de la Leche. Η λίμνη αυτή φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία από θηλαστικά-πουλιά και ψάρια, με τα χιλιάδες ροζ φλαμίνγκος να ξεχωρίζουν. Το Morón ενδίκνυται για δραστηριότητες, όπως το κολύμπι, το ψάρεμα, η βαρκάδα, η ιστιοπλοΐα και το surfing. Τα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης είναι ο Πύργος του Ρολογιού και το άγαλμα του Rooster.

Cayo Coco

Διαθέτει πάνω από 13½ μίλια (22 χιλ.) υπέροχες παραλίες με ψιλή άμμο και τουρκουάζ νερά που προστατεύονται από κοραλλιογενείς υφάλους. Το 90% της περιοχής καλύπτεται από βλάστηση (δάση κυρίως) και εδώ ζουν πάνω από 200 είδη πουλιών – συμπεριλαμβανομένων μίας αποικίας με περισσότερα από 30.000 Roseate Flamingos (phoenicopterus ruber ruber). Ελάχιστα μέρη στην Καραϊβική μπορούν να συγκριθούν σε ομορφιά του βυθού της θάλασσας και στον αριθμό των ψαριών που ζουν σ’ αυτήν την περιοχή. Υπάρχουν 4 κέντρα scuba diving και 20 τοποθεσίες για κατάδυση σε μια έκταση 20 μιλίων (32 χιλ.) ακτογραμμών. Στα ζεστά και καθαρά νερά του νησιού, σε βάθος μεταξύ 16,5 και 131 ποδών  (μεταξύ 5 και 40 μέτρων), μπορείτε να δείτε το ψάρι παπαγαλάκι (sparisoma spp.), grunts (Haemulon spp.), άλλα τροπικά ψάρια, ανεμώνες (lebrunia danae), αστακοκαραβίδες (panulirus argus) και μια μεγάλη ποικιλία από υποθαλάσσια φυτά.

Λόγω της πλούσιας βιοποικιλότητας και του πανέμορφου τοπίου τους, το Cayo Coco και τα κοντινά νησάκια αποτελούν τμήμα της προστατευόμενης περιοχής της βιόσφαιρας Buevista. Στις 26 Ιουλίου 1988 ολοκληρώθηκε ο υπερυψωμένος δρόμους που θα συνέδεε το Cayo Coco με την ηπειρωτική εσωχώρα, ανοίγοντας το δρόμο για την τουριστική ανάπτυξη του Αρχιπελάγους Jardin del Rey. 

Cayo Guillermo

Είναι αρκετό μικρότερο αλλά το ίδιο συναρπαστικό. Διαθέτει 2 μίλια (3,5 χιλ.) παραλίας και τους υψηλότερους αμμολόφους στα νησιά της Καραϊβικής (φθάνουν σε ύψος τα 52,5 πόδια ή 16 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας).

Cayo Paredon Grande

Ακόμα ένα κόσμημα όσον αφορά στις παραλίες και το φυσικό περιβάλλον. Διαθέτει έναν πανέμορφο, σφυρήλατο, σιδερένιο φάρο (κατασκευάσθηκε το 1857), που ξεπερνά σε ύψος τα 157 πόδια (48 μέτρα).


Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE