επαρχια

Ισλα δε λα Χουβεντουδ

Περιοχες επαρχιας


Καιρος

Το Isla de la Juventud είναι το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Κούβας και το έβδομο μεγαλύτερο νησί στις Δυτικές Ινδίες (μετά την ίδια την Κούβα).

Έχει έκταση 2.200 km2 και είναι 50 χιλιόμετρα νότια της Κούβας, στον κόλπο του Batabanó. Το νησί βρίσκεται στα νότια της Αβάνας και δεν ανήκει σε καμία επαρχία και επομένως διοικείται άμεσα από την κεντρική κυβέρνηση της Κούβας. Το νησί έχει μόνο ένα δήμο, που ονομάζεται επίσης Isla de la Juventud.

Η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη είναι η Νουέβα Χιρόνα στα βόρεια και η δεύτερη μεγαλύτερη και παλαιότερη πόλη είναι η Santa Fe στο εσωτερικό. Άλλες κοινότητες περιλαμβάνουν την Κολούμπια, την La Demajagua την Cuchilla Alta, την Punta del Este και τη Sierra de Casas.

Εκεί οι κάτοικοι ασχολούνται με το ψάρεμα, τη γεωργία, αλλά κυρίως με την παραγωγή μαρμάρου και άλλων οικοδομικών υλικών. Είναι ένα μέρος το οποίο επισκέφτονται λίγοι ξένοι. Αξίζει όμως, γιατί είναι φθηνό, η φύση είναι πανέμορφη και οι κάτοικοι ιδιαίτερα φιλικοί και φιλόξενοι.

Cayo Largo

Το Cayo Largo βρίσκεται ακριβώς στ’ ανοικτά της νότιας ακτής της Κούβας και είναι ένας παρθένος νησιωτικός προορισμός για διακοπές –εδώ δεν υπάρχουν μόνιμοι κάτοικοι. Είναι ένας υπέροχο θέρετρο με ωραίες παραλίες, όμορφα τοπία, πολυτελή ξενοδοχεία και διαθέτει πλήθος δραστηριοτήτων.

Το Cayo Largo διαθέτει 15,5 μίλια (25 χιλ.) από πανέμορφες παραλίες που σας κόβουν την ανάσα με τα σμαραγδένια νερά τους. Μια εξ αυτών, η Sirena Beach, έχει άμμο από το ορυκτό οολίτης, που έχει την ιδιότητα να παραμένει πάντα δροσερό, κι ας καίει ο ήλιος. Τριγύρω, θα βρείτε πάνω από 20 βυθισμένα πλοία που ανατρέχουν από τον 16ο μέχρι τον 18ο αιώνα. Σύμφωνα με το θρύλο, μερικοί θησαυροί του Henry Morgan βρίσκονται ακόμη θαμμένοι στη θάλασσα. Το νησάκι καλύπτει έκταση πάνω από 15 τετρ. μίλια (40 τετρ. χιλ.), διαθέτει ξενοδοχεία και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και παρθένα φύση με άφθονα είδη χλωρίδας και πανίδας. Ο πυθμένας της θάλασσας περιλαμβάνει 32 σημεία για scuba diving, με συναρπαστικούς κοραλλιογενείς σχηματισμούς, τούνελ, κρημνώδη τείχη καλυμμένα με ανθόζωα και πλούσια, πολύχρωμη θαλασσινή ζωή. Τα νερά είναι πεντακάθαρα.

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ηλιοθεραπεία, κρουαζιέρες με γιοτ και καταμαράν (με δυνατότητα να παραμείνετε στο σκάφος έξω από τα νησάκια), κολύμβηση, scuba diving (από αρχάριους μέχρι επαγγελματίες), άλλα θαλάσσια σπορ, θαλάσσια σαφάρι σε κοντινά cayos (συμπεριλαμβανομένου του Iguana Cay, όπου μπορείτε να ταΐσετε τα άφθονα iguana που ζουν εκεί χωρίς να διατρέχετε κανένα κίνδυνο), ψάρεμα, αεροπορικές εκδρομές στα νησάκια, εκδρομές στα μεσόγεια, beach-volley, ιππασία, εκδρομές με μηχανές, φωτογραφία, και παρατήρηση της πανίδας. Επιπλέον, υπάρχει ψυχαγωγία πρωί-βράδυ, όπως και άλλες διέξοδοι για να αισθάνεσθε και χαλαρωμένοι και πλήρως ικανοποιημένοι.


Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE