επαρχια

Λας Τουνας

Περιοχες επαρχιας


Καιρος

Η επαρχία Las Tunas και η ομώνυμη πρωτεύουσα, δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για έναν τουρίστα, ούτε από ιστορικής, ούτε από πολιτιστικής πλευράς. Είναι μια αγροτική επαρχία με κύριο παραγόμενο προϊόν τη ζάχαρη.

Ενδιαφεροντα σημεια

Οι περισσότεροι τουρίστες επισκέπτονται αυτήν την περιοχή όταν ταξιδεύουν από τα Δυτικά προς τα Ανατολικά, όμως η περιοχή είναι πολύ ιδιαίτερη καθώς εξακολουθεί να έχει παραλίες χωρίς τουρίστες και θα πάρετε μια γεύση της πραγματικής ζωής στην Κούβα.

Η κοντινή πόλη Puerto Padre ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα και ο βασικός της δρόμος οδηγεί στη θάλασσα. Υπάρχουν μερικές πολιτιστικές και ψυχαγωγικές επιλογές.

Η πόλη Las Tunas, γνωστή ως “Το μπαλκόνι της Ανατολικής Κούβας” διαθέτει ενδιαφέροντα σπίτια, με στέγες φτιαγμένες από συνδυασμό ντόπιων κεραμιδιών και art-deco προσόψεις σε ρασιοναλιστικό και νεοαποικιακό στυλ. Υπάρχουν περίπου 100 αγάλματα στην πόλη, όπου το 3 αστέρων ξενοδοχείο Las Tunas και ένα επαρκές δίκτυο υπηρεσιών και ψυχαγωγίας καλωσορίζουν τους επισκέπτες.

 

Παραλιες

Η περιοχή βρέχεται από τον Ατλαντικό Ωκεανό και διαθέτει περισσότερες από 35 παρθένες, πανέμορφες παραλίες, εκ των οποίων μόνο μία –η Covarrubias– είναι ανοιχτή για το διεθνή τουρισμό. Με την άσπρη άμμο και τα ζεστά, γαλαζοπράσινα νερά της, προστατευμένη από έναν κοραλλιογενή ύφαλο μήκους περίπου 2 μιλίων (3 χιλ.), θεωρείται από πολλούς ως η ομορφότερη παραλία στην ανατολική Κούβα. Αυτή η παραλία απέχει 26 μίλια (42 χιλ.) από το Puerto Padre, στην επαρχία Las Tunas (περίπου 460 μίλια ή 740 χιλ. ανατολικά της Αβάνας).

Οι δραστηριότητες περιλαμβάνουν ηλιοθεραπεία, κολύμβηση, μαθήματα scuba diving και snorkeling, τένις ή βόλεϊ, μαθήματα αεροβικής, ποδηλασία, βόλτες με catamaran και θαλάσσια ποδήλατα κατά μήκος της ακτής και σε κοντινά ενδιαφέροντα σημεία, επισκέψεις στο Puerto Padre και στο Las Tunas και μαθήματα χορού. Το βράδυ, μπορείτε να επιλέξετε τη disco, το κουβανέζικο show ή άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες.

Εκδηλωσεις

Τον Ιούνιο, ενδιαφέρον παρουσιάζει το Cucalambeana Festival, μια ετήσια εκδήλωση στην οποία συναντώνται Κουβανοί τραγουδιστές και ποιητές όλων των ειδών για να γιορτάσουν προς τιμήν του ποιητή El Cucalambe (Cristobal Napoles Fajardo), ο οποίος έγραψε τα “decimas” (τραγούδια δέκα προτάσεων). Σ’ αυτή τη γιορτή, εξακολουθούν να τραγουδούν τα τραγούδια τους.


Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE