επαρχια

Ματανζας

Περιοχες επαρχιας


Καιρος

H επαρχία Matanzas βρίσκεται ανατολικά της Αβάνας και είναι το πιο εξελιγμένο τουριστικά μέρος της Κούβας. Πολυτελή ξενοδοχεία, πανέμορφες παραλίες, κέντρα καταδύσεων, ελεύθερων πτώσεων, γήπεδα γκολφ, μουσεία κ.ά. συνθέτουν την εικόνα της επαρχίας Matanzas που σας υπόσχεται ανεπανάληπτες και ενδιαφέρουσες διακοπές.

Η πολη Ματανζας

Η Matanzas ονομάζεται και η Αθήνα της Κούβας, λόγω των ακμαίων πολιτιστικών θεσμών της, και πολλοί την ξέρουν ως η πόλη των γεφυρών και των ποταμών. Το Matanzas, που απέχει περίπου 67 μίλια (108 χιλ.), είναι μια πόλη με ανθηρή καλλιτεχνική, μουσική και λογοτεχνική δραστηριότητα, και κτίρια μεγάλης αρχιτεκτονικής και ιστορικής αξίας. Αξίζει να επισκεφθείτε το museo de comandacia το οποίο ήταν το αρχηγείο του Φιντέλ Κάστρο κατά την εισβολή στο κόλπο Bay of Pigs. 

Βαραδερο

Ένας τόπος γεμάτος από πολυτελή ξενοδοχεία και θέρετρα, παραλίες με άσπρη άμμο και τουρκουάζ νερά.

Χερσονησος Ζαπατα

Στη νότια ακτή της επαρχίας Matanzas, βρίσκεται το Εθνικό Πάρκο της χερσονήσου Zapata, που περιλαμβάνει την προστατευόμενη περιοχή βιόσφαιρας Zapata Swamp (Βάλτος), τα μεγαλύτερα εδάφη με μεγάλη υγρασία στην Καραϊβική. Οι παραλίες Giron και Larga παρέχουν δυνατότητες για scuba diving σε περιοχές με πολλούς κοραλλιογενείς σχηματισμούς, ανθόζωα και πολύχρωμα, τροπικά ψάρια. Ο βυθός κρύβει σφουγγάρια, ανθόζωα και κοράλλια, και οι δύτες θα ανακαλύψουν επίσης αρκετά πλημμυρισμένα σπήλαια προς εξερεύνηση. Το Μουσείο Bay of Pigs στην παραλία Giron περιλαμβάνει εκθέματα που σχετίζονται με την ήττα του Κουβανικού λαού από τους μισθοφόρους που εισέβαλαν στην Κούβα σ’ αυτό το σημείο της ακτής τον Απρίλιο του 1961.

Άλλα ενδιαφέροντα μέρη είναι η λίμνη Laguna del Tesoro την οποία μπορείτε να διασχείσετε με φέρυ και να επισκεφθείτε το τουριστικό ινδιάνικο χωριό, όπως επίσης και η φάρμα που εκτρέφονται κροκόδειλοι, criadero de crocodilos. Και τα δύο αυτά μέρη βρίσκονται κοντά στην ευρύτερη περιοχή της Playa Larga.

Cardenas

Είναι η πόλη στην οποία κατοικούν οι περισσότεροι άνθρωποι που εργάζονται στο Varadero. Φημισμένοι με το όνομα της “La Ciudad del Cangrejos” (πόλη των καβουριών), διαθέτει στενά δρομάκια γεμάτα από άμαξες που σέρνουν άλογα, και η εικόνα της σήμερα διαφέρει από εκείνη του παρελθόντος. 

Το πάρκο Colon είναι το σημείο όπου πραγματοποιήθηκε η επίσημη ίδρυση της πόλης.  Από το 1962 στο σημείο αυτό φιγουράρει το Μνημείο του Κολόμβου, το οποίο φιλοτέχνησε ο Ισπανός γλύπτης Jose Piquer και σφυρηλάτησε σε ορείχαλκο στη Μασσαλία της Γαλλίας. Εκεί κοντά θα αντικρύσετε και το κτίριο La Dominica Hotel όπου πρωτοϋψώθηκε για πρώτη φορα η εθνική σημαία της Κούβας στις 18 Μαϊου 1850, κάνοντας την Cardenas γνωστή και ως πόλη της σημαίας.

Η Cardenas έχει μακρά σιδηροδρομική παράδοση, και φημίζεται επίσης για τη βαθειά αγάπη της για τις άμαξες με άλογα και τα κτίρια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών, και θα συναντήσετε ακόμα και μερικά από τα στρατιωτικά φρούρια των αρχών του 19ου αιώνα που συνιστούσαν τότε την αμυντική ασπίδα της πόλης.


Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE