επαρχια

σανκτι σπιριτους

Περιοχες επαρχιας


Καιρος

H επαρχία Sancti Spiritus, την οποία ίδρυσε ο Diego Velázquez το 1514, βρίσκεται στο κέντρο της χώρας. Χτισμένη ανάμεσα στις περιοχές Omofay και Magón, σε μια από τις όχθες του ποταμού Yayabo, είναι σήμερα μια πανέμορφη πόλη που απέχει 386 χιλ. από την πρωτεύουσα της Κούβας.

Η πολη Σανκτι Σπιριτους

Η πόλη Sancti Spiritus αποπνέει αυθεντικότητα σε κάθε γωνία της. Πρόκειται για ένα πολύτιμο αστικό ιστορικό κέντρο, το οποίο έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο, με αιώνες πολύτιμης παράδοσης που αποκαλύπτεται στα μεγάλα σπίτια, τις εκκλησίες, τα μουσεία, τους παλαιούς δρόμους και τους τοίχους που καλούν τον επισκέπτη να γνωρίσει από κοντά τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των κατοίκων. Επιπλέον, αποκαλύπτει σημαντικά κεφάλαια της ζωής επιφανών ανδρών που σημάδεψαν την εθνική ιστορία του τόπου, όπως είναι οι Serafin Sanchéz, Ernesto Guevara και Camilo Cienfuegos, με τον τελευταίο να έχει συνδεθεί με το αίσθημα του λαού Yaguajay.

Το να παραμείνετε στο Sancti Spiritus χωρίς να γνωρίσετε το Φράγμα Zaza, τη μεγαλύτερη δεξαμενή φρέσκου νερού στη Λατινική Αμερική, και χωρίς να δείτε τον ποταμό Negro στη ζώνη των Hanabanilla και Topes da Collantes, όπου φύση και άνθρωπος συνεργάσθηκαν αρμονικά προς όφελος της υγείας του τελευταίου, σημαίνει να παραλείψετε ένα κίνητρο για να απολαύσετε μια πλήρη διαμονή σε μια περιοχή όπου σας προσφέρονται ευκαιρίες για ψυχαγωγία και η οποία ικανοποιεί όλα τα γούστα και όλες τις ηλικιακές ομάδες. Αγαπημένη ψυχαγωγία σε σχέση με τη μουσική θα βρείτε στο Vayabo που θεωρείται η πρωτεύουσα της Trova (μουσική των Τροβαδούρων). Ακόμα και σήμερα, τα μπαλκόνια των ερωτευμένων γυναικών αντιλαλούν με τραγούδια (σερενάτες) των Rafael Gómez (επίσης γνωστός ως Teofilito), Sindo Garay, Pepe Sánxhez, Miguel Matamoros και Manuel Corona.

Κοντά στο Sancti Spiritus βρίσκεται η πόλη-μουσείο της Κούβας: η Trinidad, την οποία η UNESCO ανακήρυξε τόπο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, λόγω του διατηρημένου ιστορικού-πολιτισμικού της πλούτου. Η μεγάλη πόλη, οι εντυπωσιακοί δρόμοι με χαλίκια που καταλήγουν σε πανέμορφες πλατείες και μικρές αυλές που περιβάλλονται από μεγαλοπρεπή κτίρια, πολλά εκ των οποίων έχουν μετατραπεί σε σημαντικά μουσεία, είναι μια πρόκληση για τον επισκέπτη.

Η ιστορική-πολιτισμική σκηνή που άφησε τα έντονα σημάδια της στο χρόνο, ολοκληρώνεται με μια εκτεταμένη περιοχή που ονομάζεται Valle de los Ingenios (Κοιλάδα με τους Μύλους Ζάχαρης) από τον 19ο αιώνα. Πρόκειται για μια τοποθεσία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς που απαριθμεί περισσότερους από 60 μύλους ζάχαρης.


Τι να κανετε στο σανκτι σπιριτους

  • Πρόκειται για μια από τις παλαιότερες και καλοφιατηρημένες εκκλησίες της Κούβας, μ’ ένα κτίριο ρωμαϊκού-μπαρόκ ρυθμού. Χτίσθηκε 4 φορές: όταν πρωτοϊδρύθηκε το χωριό το 1514, μετά την μεταφορά του στο Vayabo το 1522, το 1612, κατά την επίσκεψη του Επισκόπου Almendarez το 1680.

  • Μια πλατιά λεωφόρος που ξεκινά περίπου 3 τετράγωνα ανατολικά από το Serafin Sanchez Park. Ωστόσο, ορισμένοι ντόπιοι την αποκαλούν με την παλαιά ονομασία της “Λεωφόρος Marcos Garcia” προς τιμήν ενός δημάρχου της πόλης πριν την εποχή της επανάστασης, όταν η φαρδιά οδός έγινε τόπος τιμής για τους Κουβανούς μάρτυρες.

  • Χτίσθηκε το 1717 και αποτελούσε το κέντρο της βόρειας πτέρυγας της πόλης. Εδώ βαπτίσθηκε ο Serafin Sánchez, ένας ήρωας του τόπου. Δίπλα στην Εκκλησία Nuestra Senora de la Caridad βρίσκεται ένα πάρκο φημισμένο για την εμπορική δράση και την κοινωνική σημασία του πολύ καιρό πριν. Από το 1911, είναι γνωστό ως “Maceo Park” προς τιμήν του Antonio Maceo, ενός Κουβανού ήρωα που πολέμησε για την ανεξαρτησία.

  • Χτισμένη από πέτρα σε μεσαιωνικό ρυθμό, η γέφυρα υπήρξε πάντα όνειρο των ντόπιων του 18ου αιώνα, αλλά μόλις το 1817 σχεδιάσθηκε λεπτομερώς. Η γέφυρα αυτή, που θεωρείται σύμβολο-κατατεθέν της πόλης, είναι επίσης η μόνη αποικιακή πέτρινη γέφυρα που σώζεται σήμερα στην Κούβα.

  • Ένας πίνακας ζωγραφισμένος πάνω σε πέτρες και τούβλα, σ’ έναν τοίχο μιας πολυσύχναστης λεωφόρου, είναι έργο ενός από τους σημαντικότερους νέους δημιουργούς της πόλης, του Julio Neira. Ήταν αφιερωμένος στα προοδευτικά νεανικά κινήματα που συγκεντρώθηκαν στην Κούβα κατά τη διάρκεια του 14ου Παγκοσμίου Φεστιβάλ Νέων και Σπουδαστών. Αναπαριστά τον μεγάλο σκούφο του επαναστάτη-ινδάλματος Enresto Che Guevara.


Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE