επαρχια

Βιγια Κλαρα

Περιοχες επαρχιας


Καιρος

Η επαρχία Villa Clara είναι μια αρκετά μεγάλη επαρχία της Κούβας, όχι ιδιαίτερα τουριστική, αλλά αρκετά γνωστή για την πρωτεύουσά της τη Santa Clara.

Ενδιαφεροντα σημεια

Υπέροχες παραλίες, θεαματικές καταδύσεις, φιλικές πόλεις και φυσικά τοπία είναι μερικοί από τους πόλους έλξης του Προαστίου Clara. Η Santa Clara, σπουδαία πόλη της Κούβας, είναι άλλη μια πόλη όπου μπορείτε να θαυμάσετε τα πανέμορφα ισπανικά αποικιακά κτίρια και μουσεία. Η Santa Clara είναι η αγαπημένη του Τσε Γκεβάρα. Στη βόρεια ακτή βρίσκεται η παρθένα παραλία Cayo Las Brujas, ιδανικός προορισμός για αυτοκατάδυση και windsurfing.

Η πολη της Σαντα Κλαρα

Η Σάντα Κλάρα είναι γνωστή από την ιστορική μάχη του Τσε με τα κυβερνητικά στρατεύματα, τον Δεκέμβριο του 1958. Είναι όμως μια πόλη αρκετά παλιά αφού ιδρύθηκε το 1689 από τους κατοίκους του Ρεμέδιος, για να προστατευθούν από τους πειρατές. Σήμερα η πόλη σφίζει από ζωή διότι σε πολύ μικρή απόσταση βρίσκεται ένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της Κούβας. Μη παραλείψετε να επισκευθείτε το Mαυσωλείο του Τσε, το Θέατρο Καριδάδ (Teatro Caridad) και το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών.

Στην επαρχία της Σάντα Κλάρα και σε απόσταση 300 περίπου χλμ. από την Αβάνα (περίπου 4 ώρες και 30 λεπτά), βρίσκεται το νησάκι Σάντα Μαρία που συνδέεται με την ενδοχώρα με ειδικής κατασκευής δρόμο, μήκους 48 χλμ. Ανακηρυγμένο από την UNESCO «Βιόσφαιρα Ιδιαίτερης Οικολογικής Σημασίας», αποτελεί μοναδικό θέρετρο ξεκούρασης. Με 13 χλμ. μήκος και 2 χλμ. πλάτος προσφέρει 11 χλμ. αμμώδους παραλίας και πολυτελών ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων που εντάσσονται αρμονικά και με σεβασμό στο περιβάλλον. Η ηρεμία της φύσης, με μια τεράστια ποικιλία εξωτικών πουλιών και φυτών, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι και η καταγάλανη θάλασσα δημιουργούν τις τέλειες προϋποθέσεις για ιδανικές διακοπές και ξεκούραση.


Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE