Πληροφοριες που πρεπει να γνωριζετε πριν το ταξιδι σας

Travel Info

Ταξιδιωτικα εγγραφα

Βασική προυπόθεση είναι το διαβατήριό σας να έχει ισχύ τουλάχιστον έξι μήνες από την ημερομηνία εισόδου στη Κούβα. Για την είσοδο των κατόχων Ελληνικού διαβατηρίου στην Κούβα προαπαιτείται έκδοση βίζας από την Πρεσβεία της Κούβας στην Ελλάδα (Αθήνα). Για την έκδοση βίζας εισόδου απαιτείται μια φωτοτυπία διαβατηρίου. Η βίζα είναι μονής εισόδου και ισχύει για παραμονή στην Κούβα έως και 30 ημέρες, από την ημέρα εισόδου στη χώρα. Απαραίτητη εκτός από τη Visa είναι και η ασφάλιση σας για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

 • Πρωτευουσα:

  Η Αβάνα

 • Τοπικη ωρα:

  Διαφορά ώρα -7 ώρες από Ελλάδα. Η θερινή ώρα ισχύει από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο.

 • Εργασιακο ωραριο:

  Το συνηθισμένο εργασιακό ωράριο για κρατικές υπηρεσίες, τράπεζες και ιδιωτικές ή κρατικές επιχειρήσεις στην Κούβα είναι 8:30 π.μ.-5:30 μ.μ., από Δευτέρα  μέχρι Παρασκευή. Οι ώρες λειτουργίας των καταστημάτων στην Κούβα είναι γενικά 9 π.μ.-6 μ.μ. από Δευτέρα έως Σάββατο και την Κυριακή από τις 9 π.μ. – 12 το μεσημέρι ή μέχρι τις 1 μ.μ.

 • Επικοινωνίες:

  Τα δημόσια τηλέφωνα θα τα βρείτε παντού και αρκετά από αυτά δέχονται κάρτες με προπληρωμένο χρόνο ομιλίας. Σχεδόν όλα τα ξενοδοχεία στην Αβάνα διαθέτουν καλές διεθνείς τηλεφωνικές υπηρεσίες και πολλά διαθέτουν δυνατότητες άμεσης διεθνούς κλήσης από ειδικά guest rooms. Διεθνείς κλήσεις μπορείτε επίσης να κάνετε από τα δημόσια τηλέφωνα με κάρτες προπληρωμένου χρόνου ομιλίας, τις οποίες μπορείτε να προμηθευθείτε από οποιοδήποτε κατάστημα με είδη σουβενίρ ή από γραφεία πληροφοριών, τα οποία όμως δεν ανοίγουν το βράδυ -συνεπώς, καλό θα ήταν να αγοράσετε τις κάρτες το πρωί. Καλείτε το νούμερο 119 πριν από τον κωδικό της χώρας και τον αριθμό που επιθυμείτε να καλέσετε. Μπορείτε επίσης να νοικιάσετε κινητά τηλέφωνα, λόγω έλλειψης όμως του δικτύου κάλυψης, η χρήση τους περιορίζεται σε μεγάλες πόλεις και τουριστικές περιοχές. Πολλά ξενοδοχεία στην Κούβα διαθέτουν υπηρεσία fax για επισκέπτες και μη. Η σύνδεση με το διαδίκτυο είναι δύσκολο να επιτευχθεί και είναι σχετικά ακριβή.

 • Ρουχισμος:

  Μολονότι η Κούβα είναι υποτροπικός προορισμός, καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα αδιάβροχο ή ελαφρύ μπουφάν, καθώς οι θερμοκρασίες (ανάλογα με την εποχή) μπορεί να πέσουν στη δροσιά των 150 C (60 Fahrenheit). Το μεγαλύτερο διάστημα του χρόνου πάντως θα χρειασθείτε ανοιχτό χρώμα βαμβακερά και λινά ρούχα για να νιώθετε άνετα και μην ξεχάσετε το αντηλιακό σας!

 • Θρησκεια:

  Κυρίως ρωμαιοκαθολικοί και Santeria (Αφρο-κουβανέζικη συγκριτική θρησκεία).

 • Νόμισμα:

  Υπάρχουν 2 επίσημα νομίσματα στην Κούβα: Το Μετατρέψιμο Κουβανέζικο Peso (CCP 1 = USD 1). Πρόκειται για τη νομισματική μονάδα που χρησιμοποιούν κυρίως οι τουρίστες, πρέπει να σημειωθεί πάντως ότι το αμερικάνικο δολάριο εξακολουθεί να γίνεται δεκτό σχεδόν οπουδήποτε. Το ευρώ επίσης γίνεται δεκτό σε πολλά μέρη. Το εγχώριο Κουβανέζικο Peso (DCP 20 = USD 1) χρησιμοποιείται από τους ντόπιους για αγαθά και υπηρεσίες. Σκληρά νομίσματα άλλων χωρών μπορούν να ανταλλαγούν σε τράπεζες και αεροδρόμια. Βεβαιωθείτε ότι μετατρέψατε τυχόν εναπομείναν κουβανέζικο συνάλλαγμα πριν την αναχώρησή σας από το νησί, διότι δεν γίνεται δεκτό έξω από την Κούβα. Αναλήψεις με κάρτες Visa και MasterCard είναι δυνατόν να γίνουν, υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν εκδοθεί από Αμερικανικές Τράπεζες. Όλες οι μετατροπές ανάμεσα στο αμερικάνικο δολάριο και το μετατρέψιμο Κουβανέζικο Peso υπόκεινται σε φόρο 10%., που αφορά αποκλειστικά το αμερικανικό δολάριο. Σημαντικές πιστωτικές κάρτες, όπως οι Visa και MasterCard, γίνονται δεκτές για πληρωμή αλλά όχι τόσο ελεύθερα όσο αλλού στον κόσμο. Οι πιστωτικές κάρτες δεν γίνονται δεκτές αν έχουν εκδοθεί από Αμερικανικές Τράπεζες. Οι ταξιδιωτικές επιταγές εξαργυρώνονται σε τράπεζες ή σε εξουσιοδοτημένα ανταλλακτήρια χρημάτων “Casa de Cambios” (CADECAS), όπως επίσης και σε ορισμένα ξενοδοχεία στην Αβάνα.

 • Γλώσσα:

  Τα Ισπανικά είναι η επίσημη γλώσσα της Κούβας. Τα Αγγλικά δεν είναι ευρέως διαδεδομένα, αλλά ολοένα και περισσότεροι Κουβανοί βελτιώνουν καθημερινά τις επιδόσεις τους. Καλό θα ήταν να έχετε μαζί σας ένα βιβλίο τσέπης με αγγλικές/ισπανικές προτάσεις.

 • Υγεια:

  Η Κούβα διαθέτει ένα εξαιρετικό εθνικό σύστημα υγείας, αλλά μην υπολογίζετε σε καλά εξοπλισμένα φαρμακεία. Εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα παρέχεται για κάθε απρόοπτο συμβάν και τα περισσότερα ξενοδοχεία στην Αβάνα διαθέτουν ιατρικό προσωπικό ανά πάσα στιγμή. Η νοσηλεία σε νοσοκομείο συνήθως δεν απέχει πολύ μακριά. Οι κουβανικές Αρχές μπορούν να κανονίσουν έγκαιρη μετάβαση και έκτακτες πτήσεις αν προκύψει ανάγκη για τη μεταφορά ασθενούς. Η SERVIMED είναι ένας Οργανισμός που προάγει την υγεία του τουρισμού στην Κούβα. Υπάρχουν 42 κέντρα υγείας διάσπαρτα στο νησί. Αρκετοί ξένοι καταφεύγουν στη SERVIMED για την αντιμετώπιση του ιατρικού τους προβλήματος. Όλα τα κέντρα υγείας είναι επανδρωμένα με έμπειρους γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων.

 • Εθνικη εορτη:

  Ο θρίαμβος της επανάστασης – 10η Δεκεμβρίου

Γιατι να επιλεξετε εμας για το ταξιδι σας στη Κουβα

 • Έχουμε την καλύτερη τιμή της αγοράς.
 • Έχουμε το πιο πλήρες standard πρόγραμμα για την Κούβα
 • Έχουμε πολλές περισσότερες παροχές και σημεία επίσκεψης στο δικό μας standard πρόγραμμα για τον πελάτη, αλλά και στα υπόλοιπα προγράμματα μας, από καθε άλλο πρόγραμμα του ανταγωνισμού.
 • Έχουμε τη δυνατότητα να προσθέσουμε δραστηριότητες και εκδρομές στα ήδη πλήρη πρόγραμματα μας, κατά απάιτηση του πελάτη, ακόμα και κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των προγραμμάτων. (αρκεί να το επιτρέπει ο χρόνος ή η ροή του προγράμματος που ήδη θα εκτελείται.)
 • Έχουμε τη δυνατότητα για 5* standard ξενοδοχείο στην Αβάνα και Βαραδέρο, και φυσικά ακόμα καλύτερες τιμές αν αποφασίσετε διαμονή σε 4* ξενοδοχεία.
 • Έχουμε απκλειστικά δικό μας υπάλληλο και όχι απλό συνεργάτη, τον καλύτερο Έλληνα tour leader, μόνιμο κάτοικο Κούβας. Με πολυετή διαμονή, εμπειρότατο, με οικογένεια και παιδί. Ζεί και ξέρει την πραγματική Κούβα, πέρα από την τουριστική, που όλοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σας παρουσιάζουν.
 • Δεν έχουμε αρχηγό εκδρομής που έρχεται από την Ελλάδα, είτε μένει περιστασιακά στη Κούβα όταν υπάρχουν γκρούπ.
 • Ο δικός μας tour leader μιλάει σωστά Ελληνικά και ξέρει την ιστορία της Κούβας, την ιστορία των σημείων επίσκεψης αλλά και των ιστορικών προσώπων όπως του Φιντέλ Κάστρο και του Τσε Γκεβάρα.
 • Ο tour leader μας είναι γνώστης της νυχτερινής ζωής της Αβάνα και της Κούβας.
 • Ο δικός μας tour leader είναι μαζί σας από την άφιξη ως την αναχώρηση από την Κούβα, ώστε να σας βοηθήσει σε οποιοδήποτε πιθανό πρόβλημα μπορεί να προκύψει.
 • Οι δικές μας ξεναγήσεις δεν γίνονται με το ρολόι στο χέρι. Ούτε έτσι και έτσι.
 • Εμείς επισκεπτόμαστε όλα τα σημεία του προγράμματος μας, τα οποία έχετε πληρώσει χωρίς δικαιολογίες. Και πάντα για λόγους ανωτέρας βίας αν κάποιο σημείο είναι μη επισκέψιμο, έχουμε μια εναλλακτική ισάξια λύση.
 • Έχουμε εξασφαλισμένες αναχωρήσεις και προαγορασμένα εισητήρια πτήσεων.
 • Σας δίνουμε τη δυνατότητα να αγοράσετε και να κλείσετε εσείς τα αεροπορικά σας εισητήρια, από όπου θελήσετε.
 • Το πρόγραμμα μας εκτελείται και με μίνιμουμ 2 άτομα, φυσικά με την ανάλογη επιπρόσθετη επιβάρυνση.
 • Παρέχουμε 24ώρο σέρβις παροχής βοήθειας σε περίπτωση ανάγκης.
 • Δίνουμε δωρεάν 2 Κουβανέζικους τηλεφωνικούς αριθμους στους πελάτες μας, για τις όποιες επικοινωνίες τους στη Κούβα. Μαζί με δωρεάν χρόνο ομιλίας για τα τοπικά τηλεφωνήματα τους.
 • Προσφέρουμε δωρεάν σε όλους τους πελάτες μας αυθεντικά αναμνηστικά της Κούβας.
 • Προσφέρουμε ρούμι τουλάχιστον 7 ετών και πούρα στους πελάτες μας κατά τη διάρκεια βόλτας με το κάμπριο κλασσικό αυτοκίνητο.
 • Τα εστιατόρια που σας προσφέρουμε είναι από τα κορυφαία της Κούβας και όλα είναι βραβευμένα με διεθνή βραβεία.
 • Τα προγράμματα μας περιλαμβάνουν όλες τις εισόδους στα σημεία επίσκεψης.
 • Τα προγράμματα μας περιλαμβάνουν όλες τις μεταφορές που αναγράφονται στο πρόγραμμα σαν standard.

Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE