Κούβα Σάλσα Ρούμπα

0
Οργανωμένο ταξίδι
Οργανωμένο ταξίδι
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

248
9 ημέρες
Αναχωρήσεις: Αναμένονται...
Αθήνα
Αβάνα

Αβάνα – Σαντιάγο Ντε Κούβα – Σιενφουέγος – Τρινιδάδ – Σάντα Κλάρα

Τιμές

Αναμένεται ο τελικός τιμοκατάλογος

Παροχές

Περιλαμβανονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος
 • Φόροι ξενοδοχείων
 • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές του προγράμματος
 • Όλα τα γεύματα του προγράμματος (7 πρωινά, 3 γεύματα, 4 δείπνα)
 • Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’όλη τη διαμονή στην Κούβα (ο ξεναγός δεν παραμένει με το γκρουπ κατά τη διάρκεια της ελεύθερων ημερών που έχουν, στην Αβάνα και στο Βαραδέρο, αλλά είναι προσβάσιμος τηλεφωνικά σε περίπτωση που κάτι απρόοπτο προκύψει)
Δεν περιλαμβανονται
 • Φόροι αεροδρομίων που αντιστοιχούν περίπου σε € 450 και η τιμή τους οριστικοποιείται όταν εκδοθούν τα εισιτήρια
 • Βίζα Κούβας € 22
 • Όλα τα γεύματα που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα με πορτοκαλί γράμματα
 • Αλκοολούχα ποτά
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς ξεναγούς και οδηγούς

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μέρα: Αθήνα – Αβάνα
Συγκέντρωση στο Ελ.Βενιζέλος, 2 ώρες πριν την αναχώρηση. Εκεί θα σας συναντήσει ο εκπρόσωπος του γραφείου μας, προκειμένου να σας βοηθήσει στο τσέκ ιν , και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις σας.  Πτήση για την Αβάνα μέσω ευρωπαϊκής πόλης. Αφιξη και συνάντηση με τον Έλληνα αντιπρόσωπο του γραφείου μας, και συνοδό σας, καθώς επίσης και με τον Αγγλόφωνο ξεναγό σας.
Κατά την μεταφορά σας στο ξενοδοχείο, σας δίνουμε πρακτικές πληροφορίες και κάθε διαθέσιμο έντυπο. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Αβάνα (ολοήμερη ξενάγηση πόλης)
Θα ξεκινήσουμε με μία πανοραμική βόλτα στην Μαλεκόν, θα περάσουμε από το Βεδάδο -την πιο μοντέρνα εκδοχή της πόλης, με ουρανοξύστες που έκτισαν οι γκάγκστερ πριν την επανάσταση-, το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, τις όμορφες κατοικίες της παλαιάς αστικής τάξης, και θα σταματήσουμε στην πλατεία της Επανάστασης. Εδώ βλέπουμε την γιγαντιαία προσωπογραφία του CHE, στον τοίχο του κτιρίου όπου διετέλεσε υπουργός, και δίπλα του ο Καμίλο Σιενφουέγκος- πρωτεργάτης της Επανάστασης, το άγαλμα του Χοσέ Μαρτί-εθνικού ποιητή-και τα διοικητικά κτίρια του Κόμματος, το Εθνικό Θέατρο, το Υπουργείο Επικοινωνιών. Συνεχίζουμε την βόλτα μας στο Μιραμάρ, την παλιά αριστοκρατική Αβάνα, που οι απίστευτης αρχιτεκτονικής επαύλεις της, στεγάζουν τώρα τις περισσότερες πρεσβείες, και διπλωματικές κατοικίες, για να καταλήξουμε σ ’ένα κρατικό εργοστάσιο πούρων, και να δούμε όλα τα στάδια κατασκευής τους. Από το Κάστρο Μόρο- τον φάρο του λιμανιού της πόλης, με τα 12 κανόνια, μπορούμε να δούμε πανοραμικά την πόλη και το λιμάνι της. Η Αβάνα ήταν ο επίσημος σταθμός των Ισπανικών πλοίων που έρχονταν φορτωμένα θησαυρούς από την Νότια Αμερική. Εδώ ανεφοδιάζονταν για το μεγάλο ταξίδι τους μέχρι την Ευρώπη, οπότε με τόσο πλούτο συγκεντρωμένο, ήταν φυσικό να κτιστούν φρούρια για να προφυλάξουν το λιμάνι.
Καταλήγουμε στην HAVANA VIEJA την «παλιά πόλη»  όπου ιστορία, πολιτισμός και διασκέδαση συνυπάρχουν και εντυπωσιάζουν. Θα ξεκινήσουμε από το σημείο που ιδρύθηκε η πόλη της Αβάνας, το templete ( ναΐσκο) ,να δούμε το δέντρο ceiba  στην αυλή του ,και τους Κουβανούς να κάνουν κύκλους γύρω του, για ευλογία, να μάθουμε την ιστορία της Giraldilla (το σύμβολο της πόλης και του Havana Club).  Είμαστε ήδη στην PLAZA DES ARMAS (Πλατεία των Όπλων) ,περπατούμε δίπλα το Castillo de la Fuerza Real , βλέπουμε το σπίτι του Ισπανού διοικητή που τώρα είναι το μουσείο της πόλης, και τους πάγκους με τους υπαίθριους παλαιοβιβλιοπώλες- με κρυμμένους εκδοτικούς θησαυρούς.
Συνεχίζουμε για την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου, με την Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, που ιδρύθηκε το 2004 από τον πατριάρχη Βαρθολομαίου, επισκεπτόμαστε το μουσείο του Havana club (ρούμι-εθνικό προϊόν), και συνεχίζουμε για την Plaza Vieja-παλιά υπαίθρια αγορά, που μόλις ανακαινίσθηκε, από τις συνδρομές της unesco( η πόλη της Αβάνας είναι προστατευμένη της από το 1982).Περπατώντας στον δρόμο των εμπόρων βλέπουμε τα παλιά μαγαζάκια τους να έχουν γίνει μικρά μουσεία (όπλων-χειροτεχνίας-αρωμάτων-πυροσβεστικής), και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο Αmbos Μundos-όπου έζησε και έγραψε ο Χέμινγουει.
Ξεκουραζόμαστε και γευματίζουμε σε εστιατόριο του κέντρου. Συνεχίζουμε την μεστή ξενάγηση μας , με την πλατεία του Καθεδρικού Ναού, για να καταλήξουμε στο Καπιτώλιο, παλαιό προεδρικό μέγαρο, τώρα μουσείο Φυσικής Ιστορίας, φιλοξενεί το 3ο μεγαλύτερο άγαλμα του Κόσμου. Δίπλα του το αριστούργημα ανάμικτης αρχιτεκτονικής , το θέατρο Γκαρσία Λόρκα. Παίρνουμε πάλι το λεωφορείο και κατευθυνόμαστε ανατολικά , για να γνωρίσουμε τα περίχωρα της πόλης,  τις ανατολικές παραλίες και να επισκεφτούμε το χωριό COJIMAR, γραφικό ψαροχώρι, όπου ζούσε ο Χέμινγουει, και τώρα ζουν αρκετοί από τους καλλιτέχνες της χώρας.
Το απόγευμα αργά, προαιρετικά, μπορούμε να παρακολουθήσουμε μαθήματα σάλσας, για να προετοιμαστούμε, για τις βραδινές μας εξόδους.

3η μέρα: Ελεύθερη ημέρα
ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΔΥΟ ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ.
Η μία είναι στην περιοχή ΒΙΝΙΑΛΕΣ, στον νομό Πινάρ ντελ Ρίο. Εκεί όπου καλλιεργείται ο καπνός για τα διάσημα Κουβανέζικα πούρα. Οι Μογκότες είναι ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο που συναντάται μόνο στην Κίνα-Βιετνάμ-Κούβα. Ασβεστολιθικοί ορεινοί όγκοι δεσπόζουν στην καταπράσινη κοιλάδα, με τις καλύβες-στεγνωτήρια καπνού. Στο εσωτερικό τους οι Μογκότες έχουν σπήλαια, ενώ υπόγεια ποτάμια, σχηματίζουν λίμνες,σταλακτίτες και σταλαγμίτες.  Η εκδρομή περιλαμβάνει βόλτα με βάρκα στην «Σπηλιά του Ινδιάνου»,γεύμα σε τοπικό εστιατόριο, επίσκεψη του μνημείου της Προιστορίας (ζωγραφικό έργο σε βραχώδη πλαγιά, που εξιστορεί την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.), επίσκεψη εργοστασίου πούρων.
Η δεύτερη επιλογή σας, είναι εκδρομή μισής μέρας, στον οικολογικό οικισμό ΛΑΣ ΤΕΡΑΣΑΣ . Πρότυπη αγροτική κοινότητα, αυτοσυντηρούμενη, και προστατευόμενη από την ΟΥΝΕΣΚΟ σαν διατηρούμενο κομμάτι της Βιόσφαιρας. Μπορείτε να κάνετε βαρκάδα στον ποταμό Σαν Χουάν και να ακούσετε ή να δείτε μερικά από τα 90 σπάνια είδη πτηνών που υπάρχουν, ή να κάνετε βόλτα στα μονοπάτια με τις άγριες ορχιδέες.
Αν πάλι δεν θέλετε να απομακρυνθείτε, επισκεφθείτε το μεγάλο παζάρι της πόλης, όπου θα βρείτε κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα κατασκευασμένα από θαλάσσιες χελώνες, κροκόδειλους, κοράλλια, κορμούς και καρπούς εξωτικών δέντρων, κεραμικά αλλά και έργα ζωγραφικής τέχνης. Επισκεφθείτε το Μουσείο της Πόλης,  το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης,  το Μουσείο της Επανάστασης. Περπατήστε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης και κρυφοκοιτάξτε τα σπίτια των κατοίκων για να θαυμάσετε τις αντιθέσεις και να κατανοήσετε περισσότερα.
Ακόμα μπορείτε να πάρετε το διώροφο τουριστικό λεωφορείο για μια ακόμα πανοραμική βόλτα στην πόλη, ή να συνεχίσετε για την παραλία Santa Maria και να απολαύσετε, τα πράσινα νερά και την λευκή άμμο της Καραϊβικής, πίνοντας pina colada μέσα σε καρύδες, ή τρώγοντας ψάρια και αστακούς δίπλα στο κύμα.
Αν σας άρεσε το χθεσινό μάθημα σάλσα, σήμερα μπορούμε να πάμε για το δεύτερο..
Το απόγευμα, σας προσφέρουμε μία βόλτα στην Μαλεκόν, με αυτοκίνητα αντίκες, για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα και να αισθανθούμε λίγο σαν φιγούρες της δεκαετίας του 50. Καταλήγουμε σ’ενα από τα 100 διασημότερα εστιατόρια του κόσμου “ LA BODEGUIΤA DEL MEDIO “, για να φάμε παραδοσιακά και να βάλουμε τις υπογραφές μας στους τοίχους, δίπλα στις υπογραφές όλων των διάσημων που επισκέφτηκαν το νησί και ως εκ τούτου και το εστιατόριο.
Το βράδυ μπορείτε να ακούσετε Κουβανούς μουσικούς σε μία από τις « casa de la Musica » , να παρακολουθήσετε μία συναυλία των BUENA VISTA SOCIAL CLUB, να χορέψετε σάλσα , να ακούσετε bolero στο “ dos gardenas “ ,καταπληκτική zazz στο “ la sora y el guervo”,ή να ενδώσετε στα βραδινά κλαμπ, βλέποντας την κουβανέζικη νεολαία, να χορεύει ρεγκετόν (μετεξέλιξη της σάλσα με ηλεκτρονικές επιρροές) και να διασκεδάσετε ,μέχρι το πρωί.
Mία άλλη επιλογή, είναι να παρακολουθήσετε ένα σούπερ θέαμα στο παραδοσιακό καμπαρέ TROPICANA, ή το CABARET PARISIENNE στο ξενοδοχείο ΝΑCIONAL.

4η μέρα: Αβάνα – Σαντιάγκο ντε Κούμπα
Φθάνουμε στην γοητευτική «συμπρωτεύουσα» του νησιού. Την πιο μουσική, την πιο Αφρικάνικη και πιο παθιασμένη πόλη της Κούβας. «Λουλούδι του καπνού», την είπε ο Φ.Γκαρθία-Λόρκα και «Λίκνο της Επανάστασης» την λένε περήφανοι οι κάτοικοι της. Εδώ αποβιβάστηκε ο Κάστρο με τον Τσε και 100 άντρες, το 1953, και καταλαμβάνοντας το φρούριο Μονκάδα, άρχισε το αντάρτικο, στην οροσειρά Σιέρα Μαέστρε.  Κοιτίδα του Αφροκουβανέζικου  πολιτισμού με επιρροές από τους Ευρωπαίους μετανάστες του 18ου αιώνα και πρωτεύουσα της Ανατολικής Κούβας μέχρι πρόσφατα. Χρώματα, μουσικές, χαμόγελα, ταξίδι στο χρόνο, όμορφα τοπία και κτίρια.
Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Το γραφείο μας σας κερνάει ένα ποτό, σ’ένα από τα νυχτερινά κέντρα της πόλης με ζωντανή μουσική.

5η μέρα: Σαντιάγκο ντε Κούμπα (ξενάγηση πόλης)
Ξεκινάμε την μέρα μας από το σπίτι του ιδρυτή της πόλης Diego Velazquez- το παλαιότερο σπίτι της Κούβας- που τώρα είναι Μουσείο Ιστορικού Περιβάλλοντος και συγχρόνως  εκθέτει την ιστορία των επίπλων στο νησί. Θα θαυμάσουμε τα γύρω ιστορικά κτίρια, το δημαρχείο, το παλαιότερο μουσείο της Κούβας, το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Jose Heredia, και τον νεοκλασικό Καθεδρικό ναό. Φεύγοντας από το ιστορικό κέντρο της πόλης, βλέπουμε το παλιό φρούριο Μονκάδα, που τώρα είναι μουσείο και σχολείο. Καταλήγουμε στο νεκροταφείο της Αγίας Ιφιγένειας, για να δούμε το Μαυσωλείο του εθνικού ποιητή, και εθνικού ήρωα Χοσέ Μαρτί. Συνεχίζουμε για να δούμε ένα αρχιτεκτονικό επίτευγμα του 17ου αιώνα. Ένα άλλο castro Morro, φτιαγμένο από τον ίδιο αρχιτέκτονα, και καταχωρημένο στην λίστα Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Ουνέσκο, σαν το πιο καλοδιατηρημένο, και πιο πλήρες παράδειγμα Ισπανό-Αμερικάνικης στρατιωτικής αρχιτεκτονικής, βασισμένης σε αρχές σχεδίου Ιταλικές και αναγεννησιακές. Θαυμάζουμε την όμορφη θέα, του κόλπου, με το νησάκι Granma, κουρνιασμένο στην είσοδο του.Γυρίζουμε στο ξενοδοχείο μας, δείπνο, και σας προτείνουμε να βγείτε για μία ακόμα Κουβανέζικη βραδιά

6η μέρα: Σαντιάγκο ντε Κούμπα – Αβάνα
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο. Σύντομη πτήση για την Αβάνα.  Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ευκαιρία να δείτε ότι δεν προλάβατε στην πρωτεύουσα του νησιού. Να περιπλανηθείτε στα δρομάκια του κέντρου, ίσως κάποιο μουσείο που δεν είδατε, να πάτε για καφέ στο ιστορικό ξενοδοχείο Nacional, να περπατήσετε την οδό Obisbo και να τρυπώσετε σε ένα πάτιο, να απολαύσετε ένα μοχίτο και να ακούσετε μπαλάντες, ή να περπατήσετε στην κινέζικη συνοικία και να παρατηρήσετε τους Αφροκινέζους και  να φάτε κινεζοκουβανέζικα. Βέβαια υπάρχει και η Μαλεκόν, η παραλιακή λεωφόρος, που περνάνε τα βράδια τους   πολλοί από τους κατοίκους. Μία βόλτα κατά μήκος της και μετά ανεβαίνοντας την Ράμπλας, παγωτό Κοπέλια, για  να   θυμηθούμε άλλες εποχές.

7η μέρα: Γκουάμα – Σιενφουέγος – Τρινιδάδ
Η μέρα μας σήμερα ξεκινάει, στην εθνική οδό, με κατεύθυνση ανατολικά. Αφού περάσουμε το Χάγκουει Γκράντε- οι μεγαλύτερες φυτείες εσπεριδοειδών της χώρας, και το παλιό εργοστάσιο ζάχαρης «Κεντρική Αυστραλία», και αρχηγείο του στρατού κατά την επέμβαση στον Κόλπο των Χοίρων, κατευθυνόμαστε στην χερσόνησο Ζαπάτα. Ανέγγιχτη φύση, τροπική βλάστηση, αγαπημένος προορισμός των φυσιοδιφών όλου του κόσμου, μιας και εδώ συναντούμε την μεγαλύτερη ποικιλία χλωρίδας και πανίδας της Αμερικής. Στα πρώτα χρόνια της Επαναστατικής Κυβέρνησης, η περιοχή αξιοποιήθηκε, με την ίδρυση της Φάρμας Κροκοδείλων και συγχρόνως έγινε πιο ασφαλής, μιας και τα τεράστια ερπετά κυκλοφορούσαν ελεύθερα στα έλη της περιοχής, πολλές φορές κατασπαράζοντας κατοίκους της περιοχής και επιστήμονες. Τώρα ζουν περίπου 100,000 κροκόδειλοι σε οργανωμένη περιοχή, χωρισμένη σε φυσικές πισίνες, όπου τοποθετούνται ανάλογα με την ηλικία, το μέγεθος και το είδος. Αφού παρατηρήσουμε την διαδικασία ενηλικίωσης τους, και βγάλουμε φωτογραφίες με έναν μικρούλη στο λαιμό μας, συνεχίζουμε με ταχύπλοο για τη λίμνη του θησαυρού. Εκεί θα δούμε παραδοσιακές καλύβες των ιθαγενών, μία μικρή αναπαράσταση καλωσορίσματος, της φυλής των Τάινο, που κατοικούσαν την περιοχή και ένα πάρκο γλυπτών της διάσημης γλύπτριας Ρίτα Λόγκα, με 25 αγάλματα σε φυσικό μέγεθος, που αναπαριστούν Ινδιάνους στις καθημερινές τους ασχολίες. Εξάλλου το όνομα Γκουαμά προήλθε από τον αρχηγό των Ινδιάνων που αντιστάθηκε σθεναρά στους Ισπανούς κατακτητές. Έχετε φάει κροκόδειλο? Ευκαιρία να δοκιμάσετε, ένα μεζεδάκι και να εκπλαγείτε από την νοστιμιά του.
Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο.
Συνεχίζουμε την διαδρομή μας ανατολικά, για να συναντήσουμε την πιο γλυκιά πόλη της Κούβας, το Σιενφουέγκος.100 φωτιές σημαίνει ετυμολογικά , αλλά ονομάστηκε έτσι από τον κυβερνήτη της. Πόλη χτισμένη το 1819 από Γάλλους άποικους και ένα από τα σημαντικότερα λιμάνια της χώρας. Λόγω του σχηματισμού του κόλπου στον οποίον βρίσκεται αποτέλεσε από την πρώτης στιγμή καταφύγιο για τους εξερευνητές και τους τυχοδιώκτες της Καραϊβικής . Τα αποικιακά της κτίρια, με όλους τους ρυθμούς αρχαίας ελληνικής αρχιτεκτονικής στους κίονες, εντυπωσιάζουν και αναδύουν ένα διαφορετικό αέρα.. Ξενάγηση της πόλης αρχίζοντας από την πλατεία των Λεόντων, όπου δεσπόζει το θέατρο Τομάς Τιερί, με τα καθίσματα από κέδρο, και την εκπληκτική τοιχογραφία στο ταβάνι του -τα αποικιακά κτίρια, του Δημαρχείου και της casa de la musica, ο καθεδρικός ναός. Θα περπατήσουμε στο πλακόστρωτο boulevald, εξερευνώντας τα κρατικά καταστήματα, που πουλούν σε κουβανέζικα πέσος , και θα συναντήσουμε το άγαλμα του Beny More στην κεντρική νησίδα του Paseo del prado.
Σε μία ώρα περίπου φτάνουμε στην γραφική Τρινιδάδ.  Μία πόλη, που έμεινε ανέγγιχτη στον χρόνο. Δημιούργημα των πλούσιων γαιοκτημόνων και εργοστασιαρχών ζάχαρης, σε μαγεύει με τα υψηλής αισθητικής κτίσματα, και τους λιθόστρωτους δρόμους, που σε ταξιδεύουν 4 αιώνες πίσω. Θα περιπλανηθούμε στα στενά σοκάκια της πόλης να δούμε τα χαρακτηριστικά σπίτια με τις κεραμοσκεπές και τις λουλουδιασμένες εσωτερικές αυλές τους. Επίσκεψη στην κεντρική πλατεία (Πλάσα δε Άρμας), περιστοιχισμένη από αποικιακά κτίρια, Καθεδρικό Ναό και μουσεία, και στο παραδοσιακό καφενείο ΛΑ ΚΑΝΤΣΑΝΤΣΑΡΑ όπου θα απολαύσουμε το τοπικό ποτό από αγιουαρδέντε (ακατέργαστο ρούμι), μέλι και λεμόνι που έδιναν οι αποικιοκράτες στους σκλάβους για να πάρουν δυνάμεις. Αργότερα θα περάσουμε από το σπίτι-ναό του μπαμπαλάο (ιερέα) της Σαντερία (τοπική θρησκεία), να δούμε τα σύμβολα και να εξηγήσουμε τις θεότητες. Τέλος θα ψωνίσουμε από το κεντρικό παζάρι, χειροτεχνήματα παντός είδους, ωραίες δαντέλες, χειροποίητες μπλούζες, τραπεζομάντιλα, ξυλόγλυπτα, κοσμήματα από καρπούς και υγραντήρες για τα πούρα σας. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο IBEROSTAR (δείπνο) – BRISAS TRINIDAD DEL MAR ( ποτά-φαγητά, περιλαμβάνονται)

ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, Η ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΕΘΕΙ ΣΤΟ ΣΙΕΝΦΟΥΕΓΚΟΣ , ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΤΡΙΝΙΔΑΔ..

8η  μέρα: Σάντα Κλάρα – Αβάνα – Πτήση επιστροφής
Τελευταία μέρα, και έχουμε να δούμε ακόμα κάτι σημαντικό. Την Σάντα Κλάρα. Την πόλη που έχει την τιμή να φιλοξενεί τις σωρούς μεγάλων ιδεολόγων, που έδωσαν την ζωή τους για την ιδέα της Επανάστασης. . Εδώ ήταν που κρίθηκε όλη η έκβαση της, αφού εδώ δόθηκε η τελευταία μάχη μεταξύ των ανδρών του Τσε Γκεβάρα και των δυνάμεων Μπατίστα. Το τελειωτικό χτύπημα δόθηκε την επόμενη μέρα με τον εκτροχιασμό ενός τραίνου ,που μετέφερε εφεδρικές δυνάμεις και όπλα. Επίσκεψη στο μνημείο-άγαλμα του Τσε , στο μαυσωλείο που αναπαύεται παρέα με τους συντρόφους του και στο Μουσείο, που μας διηγείται την ζωή του με φωτογραφίες και προσωπικά του αντικείμενα. Περνάμε από το σημείο που εκτροχιάστηκε το τραίνο, και αφήνουμε πίσω μας, την ηρωική πόλη
Αρχίζει η επιστροφή μας. Στον δρόμο θα σταματήσουμε, για το τελευταίο μας γεύμα, να ανταλλάξουμε εντυπώσεις, τηλέφωνα ίσως, και συνεχίζουμε για το αεροδρόμιο Jose Marti, για την πτήση επιστροφής.

9η ημέρα Αθήνα
Άφιξη στο αεροδρόμιο της Αθήνας μέσω ευρωπαικής πόλης.

Gallery

Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE