Διαφορετική Αβάνα

0
Τιμή
Από€50
Τιμή
Από€50
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

736
Μονοήμερη
Αναχωρήσεις: Καθημερινά

Ακλουθεί η πρώτη μας γνωριμία και μια μικρή ενημέρωση. Αμέσως μετά θα επιβιβαστούμε, σε ένα υπέροχο κάμπριο, κλασικό αμερικανικό αυτοκίνητο, για να κάνουμε το πρώτο μας βήμα, πίσω στον χρόνο. Σε μια διαδρομή, πέρα από κοινά τουριστικά μονοπάτια. Κάτι το διαφορετικό, για εσάς. Απολαύστε το!!!!!

Πρόγραμμα εκδρομής

Αρχίζοντας λοιπόν, με την επίσκεψη μας, στην λαϊκή συνοικία του Λαουτον- Lawton, περίπου 7 χλμ. από το λιμάνι της Αβάνας, περνώντας μέσα από της γειτονιές της Αβάνας. Εκεί θα δούμε το Προιγεκτο Μουραλιαντο – Proyecto Muraliando, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Τανγκε – Tanque. Καλλιτέχνες του δρόμου, παρουσιάζουν την δουλειά τους η οποία μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει και εικαστικές συνθέσεις από άχρηστα υλικά, καθώς και αρκετές φορές μουσικές παραστάσεις.
Η επιστροφή μας προς το κέντρο της Αβάνας, θα μας οδηγήσει στο Καγεχον Δε Αμελ – Callejon De Amel.
Ένας δρόμος που βρίσκεται στην εργατική λαϊκή συνοικία, Καγιο Ουεσο – Cayo Hueso. Μπροστά στα μάτια σας, ξεδιπλώνεται μια τοιχογραφία 200 μέτρων, που αποδίδει φόρο τιμής στης διάφορες κουλτούρες της Κούβας και φιλοτεχνήθηκε από τον Κουβανό ζωγράφο Σαλβαδόρ Γκονζάλες ξεκινώντας την τοιχογραφία το 1990. Εκεί θα βρείτε επίσης διάφορα μαγαζιά, που πουλούν είδη τέχνης, αλλά και στο ίδιο δρόμο, πολλές φορές, χορευτές ρούμπας, δίνουν την δική τους μοναδική αυθεντική παράσταση. Κατόπιν θα ακολουθήσει η επίσκεψη μας, στο δάσος της 5ης λεωφόρου, όπου θα δούμε ένα είδος δένδρου μοναδικό ως προς την ιδιότητα του, να ρίχνει από τα κλαδιά του, ρίζες προς το έδαφος, με συνέπεια ο κορμός του πολλές φορές να ξεπερνά τα 6 – 8 μέτρα σε διάμετρο, ενώ τα κλαδιά του ξεπερνούν ακόμα και τα 10 μέτρα σε μήκος. Και προχωρώντας , θα δούμε το εσωτερικό δάσος της Αβάνας και τον ποταμό Ριο Αλμενδαρες – Rio Almendares. Ακολούθως και κλείνοντας την περιήγηση μας, με το κάμπριο αυτοκίνητο, τα βήματα μας θα μας οδηγήσουν, στο Μουσείο Κάλων Τεχνών – Museo De Bellas Artes. Ένα πανέμορφο Μουσείο δυο ορόφων, με εσωτερικό τεράστιο χώρο που χρησιμοποιείται για διάφορες εκδηλώσεις.
Στους χώρους του, θα απολαύσουμε, την Ιστορία της τέχνης στην Κούβα, μέσα από γλυπτά, πίνακες αλλά και κατασκευές, Κουβανών Καλλιτεχνών. Μια εικαστική πανδαισία, θα αιχμαλωτίσει τις αισθήσεις σας. Εκεί μεταξύ άλλων θα απολαύσετε έργα των διάσημων ζωγράφων, Βιλφρεντο Λαμ, Αμελια Πελαες Αλφρεντο Σοσαμπραβο, Φλορα Φονγκ. Εδώ θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η ακαδημία καλών τεχνών Σαν Αλεχανδρο στην Κούβα, ιδρύθηκε το 1818, υπό την διεύθυνση του Γάλλου νεοκλασικιστή ζωγράφου, Ζαν Μπατιστ Βερμε.

Στην συνέχεια θα κάνουμε έναν περίπατο και μέσω της οδού Πασεο δε Μαρτι – Paseo de Marti, θα επισκεφτούμε την γραφική και με ιδιαίτερη ομορφιά Πλατεία του Χριστού – Plaza de Cristo. Εκεί προαιρετικά, μπορούμε μα απολαύσουμε έναν καφέ, χυμό, αναψυκτικό ή ένα μοχίτο, σε κάποια από τα ελάχιστα καφέ της περιοχής.
Η συνέχεια της διαδρομής μας, θα μας οδηγήσει, στο κάστρο της αληθινής δύναμης – Castillo de real Fuerza, ένα πολύ όμορφο κάστρο που χτίσθηκε μεταξύ του 1558 – 1577 και άνοιξε της πόρτες του στο κοινό, μερικούς μήνες πριν.
Ακριβώς διπλά, θα δούμε το Ελ Τεμπλετε – El Templete, ένα χαρακτηριστικό κτίριο που μοιάζει με ναό και βρίσκεται σύμφωνα με τον θρύλο, στο σημείο που ιδρύθηκε η πόλη της Αβάνας το 1599. Εκεί θα απολαυσουμε 3 τεράστιων διαστάσεων πίνακες, του διάσημου Γάλλου ζωγράφου, Ζαν Μπατιστ Βερμε, όπου απεικονίζονται μεταξύ άλλων και η λειτουργιά της ίδρυσης της πόλης της Αβάνας.

Το μεσημέρι θα μας βρει να γευματίζουμε, ( προαιρετικά – προτεινόμενο ), στο διάσημο οικογενειακό παλαδαρ – ρεστοράν, Μονέδα Κουβανα – Moneda Cubana, κτισμένο το 1862 και βραβευμένο με δεκάδες διεθνή βραβεία, μεταξύ αυτών, Internacional Diamond Prize For Exellence In Quality – Viena 2015 , International Star For Quality – Geneva 2016. Η θέα από τους ορόφους, αλλά και το ρουφ γκαρντεν, προς το κάστρο, το λιμάνι, αλλά και την παλαιή πόλη της Αβάνας, θα σας αιχμαλωτίσει.

Προαιρετικά και το βραδύ σας, μπορεί να κλείσει, με άρωμα από την νυχτερινή ζωή της Κούβας. Οι Μπουενα Βιστα Σοσιαλ Κλαμπ – Buena Vista Social Club το πιο διάσημο και βραβευμένο με βραβεία ΕΜΜΙ και GRAMMY, Κουβανικό γκρουπ, θα μας χαρίσει την απίστευτη μουσική, ενεργεία και χρώμα του. Μέσα σε μια ατμόσφαιρα, των δεκαετιών, του 50 του 60 θα κάνουμε ακόμα ένα βήμα πίσω στο χρόνο. Εκεί κέφι και χορός, πολύς χορός σας περιμένουν.

Και φυσικά o Tour Leader, στην διάθεση σας για να σας δώσει, όποιες πληροφορίες θελήσετε.

Παροχές

Περιλαμβάνονται:
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ
  • καμπριο, κλασικο αμερικανικο αυτοκινητο 1 ΩΡΑ
  • Tour Leader
Δεν περιλαμβάνονται:
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΑΛΗΘΙΝΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ: 3 CUC  ΑΤΟΜΟ– ΓΙΑ2-3 ΑΤΟΜΑ.
  • ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ: 10 CUC ΑΤΟΜΟ– ΓΙΑ 2-3 ΑΤΟΜΑ.

Τιμές

ΤΙΜΗ ΚΑΤ ΑΤΟΜΟ
2 ΑΤΟΜΑ 50€
3 ΑΤΟΜΑ 40€
4 ΑΤΟΜΑ 30€

Gallery

Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE