Αβάνα η ντίβα

0
Οργανωμένο ταξίδι
Οργανωμένο ταξίδι
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

194
9 ημέρες
Αναχωρήσεις: Αναμένονται...
Αθήνα
Αβάνα

Αβάνα – Αρτεμίσα – Βινιάλες – Ματάνζας – Βαραδέρο

Τιμές

Αναμένεται ο τελικός τιμοκατάλογος

Παροχές

Περιλαμβανονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • Διαμονή στα ξενοδοχεία του προγράμματος
 • Φόροι ξενοδοχείων
 • Όλες οι μεταφορές, ξεναγήσεις και εκδρομές του προγράμματος
 • Όλα τα γεύματα του προγράμματος (7 πρωινά, 2 μεσημεριανά και 1 δείπνο)
 • Ελληνόφωνος ξεναγός καθ’όλη τη διαμονή στην Κούβα (ο ξεναγός δεν παραμένει με το γκρουπ κατά τη διάρκεια της ελεύθερων ημερών που έχουν, στην Αβάνα και στο Βαραδέρο, αλλά είναι προσβάσιμος τηλεφωνικά σε περίπτωση που κάτι απρόοπτο προκύψει)
Δεν περιλαμβανονται
 • Φόροι αεροδρομίων που αντιστοιχούν περίπου σε € 350 και η τιμή τους οριστικοποιείται όταν εκδοθούν τα εισιτήρια
 • Βίζα Κούβας
 • Όλα τα γεύματα που δεν αναγράφονται στο πρόγραμμα με πορτοκαλί γράμματα
 • Αλκοολούχα ποτά
 • Προαιρετικές εκδρομές
 • Προσωπικά έξοδα (τηλεφωνικές κλήσεις, υπηρεσίες καθαρισμού ρούχων, ιατρικά έξοδα κλπ.)
 • Φιλοδωρήματα για τους τοπικούς ξεναγούς και οδηγούς

Πρόγραμμα εκδρομής

1η ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Συγκέντρωση στο Ελ.Βενιζέλος, 2 ώρες πριν την αναχώρηση. Εκεί θα σας συναντήσει ο εκπρόσωπος του γραφείου μας, προκειμένου να σας βοηθήσει στο τσέκ ιν , και να απαντήσει σε τυχόν ερωτήσεις σας.  Πτήση για την Αβάνα μέσω ευρωπαϊκής πόλης. Άφιξη και συνάντηση με τον Έλληνα αντιπρόσωπο του γραφείου μας, και συνοδό σας, καθώς επίσης και με τον Αγγλόφωνο ξεναγό σας.
Κατά την μεταφορά σας στο ξενοδοχείο, σας δίνουμε πρακτικές πληροφορίες και κάθε διαθέσιμο έντυπο. Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΒΑΝΑΣ
Θα ξεκινήσουμε με μία πανοραμική βόλτα στην Μαλεκόν, θα περάσουμε από το Βεδάδο -την πιο μοντέρνα εκδοχή της πόλης, με ουρανοξύστες που έκτισαν οι γκάγκστερ πριν την επανάσταση-, το Πανεπιστήμιο της Αβάνας, τις όμορφες κατοικίες της παλαιάς αστικής τάξης, και θα σταματήσουμε στην πλατεία της Επανάστασης. Εδώ βλέπουμε την γιγαντιαία προσωπογραφία του CHE, στον τοίχο του κτιρίου όπου διετέλεσε υπουργός, και δίπλα του ο Καμίλο Σιενφουέγκος- πρωτεργάτης της Επανάστασης, το άγαλμα του Χοσέ Μαρτί-εθνικού ποιητή-και τα διοικητικά κτίρια του Κόμματος, το Εθνικό Θέατρο, το Υπουργείο Επικοινωνιών. Συνεχίζουμε την βόλτα μας στο Μιραμάρ, την παλιά αριστοκρατική Αβάνα, που οι απίστευτης αρχιτεκτονικής επαύλεις της, στεγάζουν τώρα τις περισσότερες πρεσβείες, και διπλωματικές κατοικίες, για να καταλήξουμε σ ’ένα κρατικό εργοστάσιο πούρων, και να δούμε όλα τα στάδια κατασκευής τους. Από το Κάστρο Μόρο- τον φάρο του λιμανιού της πόλης, με τα 12 κανόνια, μπορούμε να δούμε πανοραμικά την πόλη και το λιμάνι της. Η Αβάνα ήταν ο επίσημος σταθμός των Ισπανικών πλοίων που έρχονταν φορτωμένα θησαυρούς από την Νότια Αμερική. Εδώ ανεφοδιάζονταν για το μεγάλο ταξίδι τους μέχρι την Ευρώπη, οπότε με τόσο πλούτο συγκεντρωμένο, ήταν φυσικό να κτιστούν φρούρια για να προφυλάξουν το λιμάνι.
Καταλήγουμε στην HAVANA VIEJA την «παλιά πόλη»  όπου ιστορία, πολιτισμός και διασκέδαση συνυπάρχουν και εντυπωσιάζουν. Θα ξεκινήσουμε από το σημείο που ιδρύθηκε η πόλη της Αβάνας, το templete ( ναΐσκο) ,να δούμε το δέντρο ceiba  στην αυλή του ,και τους Κουβανούς να κάνουν κύκλους γύρω του, για ευλογία, να μάθουμε την ιστορία της Giraldilla (το σύμβολο της πόλης και του Havana Club).  Είμαστε ήδη στην PLAZA DE ARMAS (Πλατεία των Όπλων) ,περπατούμε δίπλα το Castillo de la Fuerza Real , βλέπουμε το σπίτι του Ισπανού διοικητή που τώρα είναι το μουσείο της πόλης, και τους πάγκους με τους υπαίθριους παλαιοβιβλιοπώλες- με κρυμμένους εκδοτικούς θησαυρούς.
Συνεχίζουμε για την πλατεία του Αγίου Φραγκίσκου, με την Ελληνική ορθόδοξη εκκλησία, που ιδρύθηκε το 2004 από τον πατριάρχη Βαρθολομαίο, επισκεπτόμαστε το μουσείο του Havana club (ρούμι-εθνικό προϊόν), και συνεχίζουμε για την Plaza Vieja-παλιά υπαίθρια αγορά, που μόλις ανακαινίσθηκε, από τις συνδρομές της unesco( η πόλη της Αβάνας είναι προστατευμένη της από το 1982).Περπατώντας στον δρόμο των εμπόρων βλέπουμε τα παλιά μαγαζάκια τους να έχουν γίνει μικρά μουσεία (όπλων-χειροτεχνίας-αρωμάτων-πυροσβεστικής), και καταλήγουμε στο ξενοδοχείο Αmbos Μundos-όπου έζησε και έγραψε ο Χέμινγουει.
Ξεκουραζόμαστε και γευματίζουμε σε εστιατόριο του κέντρου. Συνεχίζουμε την μεστή ξενάγηση μας , με την πλατεία του Καθεδρικού Ναού, για να καταλήξουμε στο Καπιτώλιο, παλαιό προεδρικό μέγαρο, τώρα μουσείο Φυσικής Ιστορίας, φιλοξενεί το 3ο μεγαλύτερο άγαλμα του Κόσμου. Δίπλα του το αριστούργημα ανάμικτης αρχιτεκτονικής , το θέατρο Γκαρσία Λόρκα. Παίρνουμε πάλι το λεωφορείο και κατευθυνόμαστε ανατολικά , για να γνωρίσουμε τα περίχωρα της πόλης,  τις ανατολικές παραλίες και να επισκεφτούμε το χωριό COJIMAR, γραφικό ψαροχώρι, όπου ζούσε ο Χέμινγουει, και τώρα ζουν αρκετοί από τους καλλιτέχνες της χώρας.
Το απόγευμα αργά, προαιρετικά, μπορούμε να παρακολουθήσουμε μαθήματα σάλσας, γιανα προετοιμαστούμε, για τις βραδινές μας εξόδους.

3η ΗΜΕΡΑ ΛΑΣ ΤΕΡΑΣΑΣ
Σήμερα θα κάνουμε μία κοντινή εκδρομή (50χιλιόμετρα), και θα φτάσουμε στα σύνορα του νομού Αβάνας και Πινάρ ντέλ Ρίο, σε έναν οικισμό, κοντά στην οροσειρά Ροζάριο, που λέγεται ΛΑΣ ΤΕΡΑΣΑΣ . Χιλιάδες δέντρα, ως επί το πλείστον πεύκα, στις πλαγιές των λόφων, και ο ποταμός Σαν Χουάν να διασχίζει την περιοχή και να καταλήγει σε μικρούς καταρράκτες. Η περιοχή έχει ανακηρυχθεί κομμάτι της Βιόσφαιρας και προστατεύεται από την ΟΥΝΕΣΚΟ.
90 διαφορετικά είδη πουλιών ζουν στα δάση της περιοχής, πολλά και ποικίλα ερπετά καθώς και αμφίβια. Πρότυπη αγροτική κοινότητα, αυτοσυντηρούμενη,
με 900 κατοίκους που ζουν από την συντήρηση των δασών και τον οικοτουρισμό. Αφού ξεναγηθούμε από τον τοπικό ξεναγό, θα περπατήσουμε στους δρόμους του οικισμού, θα δούμε την φυτεία καφέ BUENA VISTA, και αν θέλετε βαρκάδα στον ποταμό, η ακόμα και μπάνιο.
Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο.
Αν σας άρεσε το χθεσινό μάθημα σάλσα, σήμερα μπορούμε να πάμε για το δεύτερο.

4η ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
Επισκεφθείτε το μεγάλο παζάρι της πόλης, όπου θα βρείτε κοσμήματα και διακοσμητικά αντικείμενα κατασκευασμένα από θαλάσσιες χελώνες, κροκόδειλους, κοράλλια, κορμούς και καρπούς εξωτικών δέντρων, κεραμικά αλλά και έργα ζωγραφικής τέχνης. Επισκεφθείτε το Μουσείο της Πόλης,  το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης, ή το Μουσείο της Επανάστασης. Περπατήστε στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης και κρυφοκοιτάξτε τα σπίτια των κατοίκων για να θαυμάσετε τις αντιθέσεις και να κατανοήσετε περισσότερα.
Ακόμα μπορείτε να πάρετε το διώροφο τουριστικό λεωφορείο για μια ακόμα πανοραμική βόλτα στην πόλη, ή να συνεχίσετε για την παραλία Santa Maria και να απολαύσετε, τα πράσινα νερά και την λευκή άμμο της Καραϊβικής, πίνοντας pina colada μέσα σε καρύδες, ή τρώγοντας ψάρια και αστακούς δίπλα στο κύμα.
Και σήμερα είναι το 3ο και τελευταίο μάθημα χορού, αν και μετά τα βασικά που ήδη διδαχτήκατε, ξέρετε, ότι η τελειοποίηση του είναι θέμα εξάσκησης. Για τους χορευτές του γκρουπ λοιπόν, προτείνουμε μετά το μάθημα, ένα ματινέ σε μία από τις ζωντανές μουσικές σκηνές της Αβάνας (απογευματινές συναυλίες, γνωστών γκρουπ, με χαμηλότερο κόστος).
Το απόγευμα, σας προσφέρουμε μία βόλτα στην Μαλεκόν, με αυτοκίνητα αντίκες, για να θαυμάσουμε το ηλιοβασίλεμα και να αισθανθούμε λίγο σαν φιγούρες της δεκαετίας του 50. Καταλήγουμε σ ’ένα από τα 100 διασημότερα εστιατόρια του κόσμου “ LA BODEGUIΤA DEL MEDIO “, για να φάμε παραδοσιακά και να βάλουμε τις υπογραφές μας στους τοίχους, δίπλα στις υπογραφές όλων των διάσημων που επισκέφτηκαν το νησί και ως εκ τούτου και αυτό    το γραφικό εστιατόριο.
Μετά το τέλος του δείπνου, σας κερνάμε ένα ποτό σε ένα από τα μπαράκια του κέντρου με ζωντανή μουσική.
                                     
5η ΗΜΕΡΑ ΒΙΝΙΑΛΕΣ
Σήμερα θα πάμε μία ολοήμερη εκδρομή δυτικά της Αβάνας. Στον νομό Πινάρ Ντελ Ρίο. Την περιοχή όπου καλλιεργούνται τα καπνά για τα περίφημα Αμπανέρος- τα διάσημα κουβανέζικα πούρα. Θα διασχίσουμε την Κουβανέζικη ύπαιθρο και θα μεταφερθούμε σε μία καταπράσινη περιοχή  με ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο. που συναντάται μόνο  στις Κίνα-Κορέα-Κούβα. Τις Μογκότες. Ασβεστολιθικοί ορεινοί όγκοι, που μερικές φορές ξαφνιάζουν με τη μοναδικότητα του σχήματος τους, και στο εσωτερικό τους έχουν σπήλαια και υπόγειους ποταμούς. Σταματάμε σε μία πλατφόρμα, όπου μπορούμε να έχουμε πανοραμική θέα της κοιλάδας, να θαυμάσουμε τα καταπράσινα βουναλάκια, τις καλύβες που χρησιμοποιούνται για στεγνωτήρια καπνού, και να συνεχίσουμε για το κέντρο της. Θα μπούμε στην σπηλιά του Ινδιάνου και μετά από λίγο περπάτημα ανάμεσα σε σταλακτίτες, θα επιβιβαστούμε στην βαρκούλα για να πλεύσουμε στο υπόγειο ποτάμι και να θαυμάσουμε την γλυπτική του σπηλαίου. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Έχουμε και κάτι άλλο να δούμε εδώ…τον τοίχο της Προϊστορίας. (ζωγραφικό έργο σε βραχώδη πλαγιά, που εξιστορεί την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους).
Αργά το απόγευμα γυρίζουμε στην Αβάνα.
Αν σας άρεσε το χθεσινό μάθημα σάλσα, σήμερα  μπορούμε να πάμε για το δεύτερο.                                     

6η ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΡΑ
Προτείνουμε, παραλία. Ένα ταξί, ή το διόρωφο τουριστικό λεωφορείο, θα σας μεταφέρει στις PLAYAS DEL ESTE. Στην SANTA MARIA η στο TROPICOCO, η θάλασσα σχεδόν όλο το χρόνο είναι ζεστή και φιλόξενη. Φοίνικες και άσπρη άμμος, καντίνες με κοκτέιλ και καρύδες με ρούμι. Μουσικοί περιφερόμενοι, και παρέες Κουβανών με αυτοσχέδια πάρτυ. Μπορείτε να φάτε αστακό ή φρέσκα ψάρια. Αν πάλι θέλετε κι άλλο, λίγο πιο κάτω στην γειτονική πόλη ΜΠΑΓΙΑΜΟ  θα βρείτε την μοναδική ελληνοκουβανέζικη  ταβέρνα, με ούζο και φέτα.
Για τους χορευτές του γκρουπ λοιπόν, προτείνουμε μετά το μάθημα, ένα ματινέ σε μία από τις ζωντανές μουσικές σκηνές της Αβάνας (απογευματινές συναυλίες, γνωστών γκρουπ, με χαμηλότερο κόστος)
Το βράδυ μπορείτε να ακούσετε Κουβανούς μουσικούς σε μία από τις « casa de la Musica » , να παρακολουθήσετε μία συναυλία των BUENA VISTA SOCIAL CLUB, να χορέψετε σάλσα , να ακούσετε bolero στο “ dos gardenas “ ,καταπληκτική zazz στο “ la sora y el cuervo”,ή να ενδώσετε στα βραδινά κλαμπ, βλέποντας την κουβανέζικη νεολαία, να χορεύει ρεγκετόν (μετεξέλιξη της σάλσα με ηλεκτρονικές επιρροές) και να διασκεδάσετε, μέχρι το πρωί.

7η ΗΜΕΡΑ ΜΑΤΑΝΣΑΣ – ΒΑΡΑΔΕΡΟ
Σήμερα θα πάμε στα βόρεια, του νησιού, στον νομό Ματάνσας. Στα σύνορα των νομών, περνάμε την πιο ψηλή γέφυρα της Κούβας με 110 μέτρα. Είμαστε στην κοιλάδα Γιουμουρί, απίστευτης ομορφιάς με όλες τις αποχρώσεις του πράσινου. Σταματάμε για να θαυμάσουμε το τοπίο, και να πούμε λίγα πράγματα για την ιστορία της γέφυρας Μπακουναγιάγουα.  Περίπου 15 χιλιόμετρα ακόμα και μπαίνουμε στην πόλη  Ματάνσας, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, το πιο βαθύ λιμάνι της Κούβας. Εδώ έδεναν τα υπερατλαντικά πλοία Queen Mary k Queen Elisabeth, καθώς επίσης και τα μεγάλα εμπορικά ή πετρελαιοφόρα, που ο κόλπος της Αβάνας δεν μπορούσε να φιλοξενήσει.. « Αθήνα της Κούβας» ονόμασαν την πόλη και αυτό γιατί αναπτύχθηκαν πολύ οι τέχνες στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, και τα σπίτια των εύπορων αποικιοκρατών, ήταν σε νεοκλασικούς ρυθμούς.
3 ποτάμια διασχίζουν την πόλη και της δίνουν έναν ιδιαίτερο ρομαντικό χαρακτήρα. Είναι η μοναδική πόλη της Κούβας, όπου οι Ινδιάνοι έσφαξαν τους Ισπανούς και από εκεί πήρε το όνομα. Ματάνσας σημαίνει Σφαγεία. Σύντομη περιήγηση της πόλης, πανοραμικά, και συνεχίζουμε για το Βαραδέρο, την «καπιταλιστική» Κούβα.
50 ξενοδοχειακά συγκροτήματα, κατά μήκος μίας στενής χερσονήσου, μήκους 23 χιλιομέτρων. Συνεταιρισμοί κράτους και πολυεθνικών- άνοιγμα της κυβέρνησης Κάστρο- για εξάπλωση του τουρισμού. Ένας κατασκευασμένος παράδεισος -μέχρι πρόσφατα κλειστός για τούς Κουβανούς- που όμως δικαιολογείται από την φυσική ομορφιά που διαθέτει η περιοχή. Μία ομορφιά  που ξελόγιασε τον Αλ Καπόνε και τον Ντυπόν, και που στα σπίτια τους φιλοξενήθηκαν, όλες οι διασημότητες που επισκέφθηκαν το νησί. Καταπράσινα και διαφανή νερά, άσπρη άμμος, φοίνικες δίπλα στο κύμα.. Κολυμπάμε στα διάφανα νερά, απολαμβάνουμε τη θάλασσα και γυρίζουμε στην Αβάνα, αργά το απόγευμα.

8η ΗΜΕΡΑ ΗΜΕΡΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Τελευταία μέρα του ταξιδιού μας. Ας κάνουμε τις τελευταίες μας βόλτες στην γοητευτική Αβάνα, ίσως κάνουμε και τα τελευταία μας ψώνια. Η να δούμε κάποιο μουσείο που θα θέλαμε.
Αργά το απόγευμα, φεύγουμε από το ξενοδοχείο για το αεροδρόμιο.   
Πτήση επιστροφής, μέσω ευρωπαϊκής πόλης.

9η ΗΜΕΡΑ ΑΘΗΝΑ
ΑΦΙΞΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Gallery

Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE