Τροπική Κούβα

0
Οργανωμένο ταξίδι
Από€1,280
Οργανωμένο ταξίδι
Από€1,280
Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

189
9 ημέρες
Αναχωρήσεις: 12/06 | 22/06 | 10/07 | 24/07 | 07/08 | 21/08 | 04/09 | 18/09 | 02/10 | 16/10
Αθήνα
Αβάνα

Αβάνα – Βινιάλες – Γκουαμά – Σιενφουέγος – Τρινιδάδ – Σάντα Κλάρα – Βαραδέρο

Τιμές

Περίοδος

1 άτομο

μονοκλινο

Το  άτομο

Σε δικλινο

1/05-16/10/17     Α συνδυασ. 1580€ 1410€
1/05-16/10/17     Β συνδυασ. 1450€ 1280€

Παροχές:
 
ΣυνδυασμόςΑ:
3 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Presidente ΑΒΑΝΑ
2 Διανυκτερεύσεις σε AllInclusive ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας στο Τρινιδάδ
2 Διανυκτερεύσεις σε AllInclusive ξενοδοχείο 4*κατηγορίας στο ΒΑΡΑΔΕΡΟ
4 επιπλέον γεύματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
 

Συνδυασμός B:
3 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή στο ξενοδοχείο Copacabana
2 Διανυκτερεύσεις σε AllInclusive ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας στοΤρινιδάδ
2 Διανυκτερεύσεις σε AllInclusive ξενοδοχείο 4*κατηγορίας στο ΒΑΡΑΔΕΡΟ
4 επιπλέον γεύματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

 
Συνδυασμός Γ:
3 Διανυκτερεύσεις με πρωινό σε ιδιωτικά καταλύματα
2 Διανυκτερεύσεις σε AllInclusive ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας στο Τρινιδάδ
2 Διανυκτερεύσεις σε AllInclusive ξενοδοχείο 3*κατηγορίας στο ΒΑΡΑΔΕΡΟ
4 επιπλέον γεύματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού

Παροχές

Περιλαμβανονται
 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονοµικής θέσης µε ενδιάµεσοσταθµό.
 • 3 διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας ΑΒΑΝΑ
 • 2 διανυκτερεύσεις σε AllInclusive ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας ΤΡΙΝΙΔΑΔ
 • 2 διανυκτέρευσεις σε AllInclusive ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας ΒΑΡΑΔΕΡΟ
 • Πρωινό καθημερινά
 • 4 επιπλέον γεύματα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού
 • Μεταφορές με κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Εκδρομές και ξεναγήσεις όπως περιγράφονται
 • Αγγλόφωνος τοπικός ξεναγός
Δεν περιλαμβανονται
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα
 • Βίζα Κούβας και υποχρεωτική ιατροφαρμακευτικη ασφάλεια

Πρόγραμμα εκδρομής

1η μερα
Αφιξη και μεταφορα σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στην Αβάνα. Δείπνο και  διανυκτέρευση.

2η μερα
Σήμερα θα γνωρίσετε την Πόλη της Αβάνα με όλες τις ομορφιές και τη γοητεία της. Μέσα σε λίγες μόνο ώρες θα υποκύψετε στη γοητεία της πρωτεύουσας της Κούβας με την ξεχωριστή της ατμόσφαιρα, η οποία τονίζεται από πολλά υπέροχα κτίρια ισπανικής αποικιακής αρχιτεκτονικής καθώς και της vintage περιόδου της Αμερικής στη δεκαετία του πενήντα. Μετά το πρωινό στο ξενοδοχείο θα ξεκινήσουμε την περιήγηση στην πόλη της Αβάνας με το φρουριακό συγκρότημα «ElMorro». Το LaFortalezadelosTresReyesdeMorro (Φρούριο των Τριών Βασιλέων) χτίστηκε το 1563 από μεγάλους κοραλλιογενείς βράχους. Ο φάρος ύψους 24 μέτρων χτίστηκε το 1844 και λειτουργεί έως σήμερα. Τα 60 κανόνια, συμπεριλαμβανομένων των «Δώδεκα Αποστόλων» βρίσκονται προς την ανοιχτή θάλασσα και μεταφέρουν στους επισκέπτες την αίσθηση της αρχικής λειτουργίας του φρουρίου. Η περιήγηση στην πόλη συνεχίζει στο παλιό κέντρο της Αβάνας. Το ιστορικό κέντρο, η «παλιά Αβάνα»  (LaHabanaVieja), ανακηρύχθηκε το 1982 Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς από την UNESCO. Στην PlazadelaCatedralθα θαυμάσετε την πρόσοψη του μαγευτικού καθεδρικού ναού της Αβάνας. Αποτελεί μία από τις ομορφότερες μπαρόκ εκκλησίες στη Λατινική Αμερική. Ο περίτεχνος κεντρικός βωμός είναι κατασκευασμένος από μάρμαρο Carrera και όνυχα. Γύρω από τον καθεδρικό ναό θα βρείτε μια πολύχρωμη αγορά. Οι Habaneros προσφέρουν εδώ γλυπτά, έργα ζωγραφικής και πολλά άλλα ενδιαφέροντα αναμνηστικά προς πώληση. Βρίσκεται πολύ κοντά στο διάσημο μπαρ «LaBodeguitadelMedio», το οποίο εγκαινιάστηκε το 1942. Εδώ έπινε το «Mojito» του ο συγγραφέας Έρνεστ Χέμινγουεϊ. Τους τοίχους αυτού του καλτ μπαρ  διακοσμούν γκράφιτι με μηνύματα και υπογραφές διάσημων προέδρων και καλλιτεχνών.   
Η περιήγηση συνεχίζεται στην παλαιότερη πλατεία της πόλης – την PlazadeArmas (ονομάζεται επίσης PlazaCéspedes), στη μέση της οποίας βρίσκεται το άγαλμα του CarlosManuelCéspedes. Στην πλατεία υπάρχει ένα παλιό δέντρο Καπόκ (Κεΐβη η πέντανδροςCeiba pentandra), όπου πραγματοποιήθηκε έκθεση με την ευκαιρία της ίδρυσης της πόλης το 1519. Η περιήγηση με τα πόδια στην παλιά Αβάνα οδηγεί στην οδό CalledelosOficios ή PlazadeSanFranciscodeΑσίς. Από το σημείο αυτό μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στο Μουσείο για Ρούμι, γιατί η Κούβα και το ρούμι πάνε μαζί! Στη συνέχεια μπορείτε να κάνετε μια βόλτα στην PlazaVieja στο ξενοδοχείο AmbosMundos στην οδό Obispo 153. Εδώ έμενε αρχικώς ο Έρνεστ Χέμινγουεϊ από το 1932 έως το 1940 στην Αβάνα. Για να τιμήσουν την μνήμη του, το δωμάτιο 511 έχει μείνει στην αρχική του κατάσταση. Εδώ βρίσκονται η γραφομηχανή του, ένα μοντέλο του σκάφους του «Pilar» και ένα άδειο μπουκάλι ουίσκι που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος. Πανοραμική περιήγηση στην παλιά πόλη για να δούμε τα ακόλουθα αξιοθέατα: Κεντρικό Πάρκο (ParqueCentral), το GranTeatrodeLaHabana και το Εθνικό Καπιτώλιο.
Το μεσημεριανό γεύμα θα έχει προετοιμαστεί για εσάς σε κοντινό εστιατόριο. Μετά το γεύμα θα συνεχιστεί η περιήγησή σας μέσα στη  σύγχρονη Αβάνα με μια επίσκεψη στην Πλατεία της Επανάστασης. Εκεί βρίσκεται η έδρα της Κουβανικής Κυβέρνησης και διάφορα Υπουργεία. Στο τέλος της περιήγησης θα δείτε το κτίριο, στο οποίο ιδρύθηκε το 1728, το Πανεπιστήμιο της Αβάνας και στη συνέχεια θα επιστρέψετε στο ξενοδοχείο. Δείπνο σε ένα κοντινό εστιατόριο.Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο σας στην Αβάνα.
 
3η μερα
Μετά το πρωινό ακολουθεί εκδρομή στο PinardelRio, τη δυτικότερη επαρχία της Κούβας, το κέντρο της καλλιέργειας του καπνού και μια περιοχή με μοναδικό και συναρπαστικό τοπίο. Εδώ φυτρώνουν τα καλύτερα καπνά στον κόσμο. Η «χαμένη» επαρχιακή πρωτεύουσα της PinardelRio χαρακτηρίζεται από χαμηλά ροζ, πράσινα και μπλε ασβεστωμένα σπίτια και αποπνέει μια ηρεμία στους επισκέπτες της. Θα επισκεφθείτε ένα εργοστάσιο πούρων. Στάση για να μάθετε για το Finca «ElParaiso» και να έρθετε σε επαφή με τη φιλοξενία και την κοινωνικότητα των αγροτών του Βινιάλες.
Η περιοχή γύρω από το PinardelRioχαρακτηρίζεται από τη μοναδική φυσική ομορφιά της. Εδώ φυτρώνουν τόσο πολλοί φοίνικες όπως πουθενά αλλού στην Κούβα. Η μυρωδιά πολλών φυτειών καπνού πλανάται στον αέρα. Εκτενή, πυκνά πευκοδάση και βουνά αποτυπώνουν τον χαρακτήρα της περιοχής. Στην Κοιλάδα Βινιάλες περίπου 25 χλμ βόρεια της περιοχής PinardelRio μπορείτε να θαυμάσετε τον μεγαλειώδη βράχο «Τοιχογραφία της Προϊστορίας» (MuraldelaPrehistoria). Γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής. Επίσκεψη στο «Σπήλαιο του Ινδιάνου» (CuevadelIndio) με τα υπόγεια, γαλακτώδη- πράσινα υδάτινα ρεύματα, όπου μπορείτε να κάνετε μια βόλτα με σκάφος και να δείτε την ιδιαιτερότητα των σχηματισμών των πετρωμάτων. Στάση στο σημείο «LosJazmines»  όπου μπορείτε και πάλι να θαυμάσετε την ομορφιά της κοιλάδας του Βινιάλες.
Μετά το μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο στην περιοχή επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο  στην Αβάνα.Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο σας στην Αβάνα.

4η μερα
Σήμερα μετά το πρωινό, θα αφήσετε το ξενοδοχείο σας στην Αβάνα και θα κατευθυνθείτε νότιο-ανατολικά προς το Εθνικό Πάρκο Zapata. Καθοδόν θα επισκεφτείτε το Finca «FiestaCampesina», ένα παραδοσιακό κουβανέζικο αγρόκτημα. Η Χερσόνησος Zapata είναι μια τεράστια, σχεδόν ακατοίκητη περιοχή περίπου 300.000 εκταρίων με λόγγους, περίπου 40.000 στρέμματα λίμνης και περίπου 2.255 εκτάρια δάσους. Εδώ ζουν πολλοί κροκόδειλοι, πουλιά και θαλάσσια ζώα. Σε κοντινή απόσταση θα επισκεφτείτε ένα αγρόκτημα κροκοδείλων με περίπου 40.000 ερπετά. Μεσημεριανό γεύμα σε κοντινό εστιατόριο. Το ταξίδι συνεχίζεται κατά μήκος της νότιας ακτής μέσω του PlayaGiron, όπου θα επισκεφτείτε τον θρυλικό και ιστορικό Κόλπο των Χοίρων στο Σιενφουέγος. Η πόλη, που ιδρύθηκε το 1819, βρίσκεται σε ένα υπέροχο όρμο και αποτελεί το σημαντικότερο οικονομικό κέντρο της κεντρικής Κούβας. Απολαύστε μια βόλτα στην όμορφη αυτή πόλη. Η Κεντρική Πλατεία είναι το ParqueJoseMarti με καλλωπιστικούς θάμνους, φανάρια από σίδηρο και τους σκιερούς Βασιλικούς Φοίνικες. Το θέατρο «TomásTerry» εγκαινιάστηκε το 1895 υπό τους ήχους του «Aida». Το μεγαλοπρεπές κτίριο, το οποίο προσφέρει στους επισκέπτες ένα χώρο 920 τ.μ διαθέτει τριώροφα μπαλκόνια και θεωρεία από ξύλο πεύκου ζωγραφισμένα στο χέρι και εσωτερικά διακοσμημένα σκαλιστά από μαόνι. Δίπλα από το Σπίτι του Πολιτισμού (CasadeBienesCulturales) θα δείτε τον καθεδρικό ναό «LaPurisimaConcepcion». Ο συγκεκριμένος ναός διαθέτει 12 τεράστια παράθυρα τα οποία συμβολίζουν τους 12 Αποστόλους και ολοκληρώθηκε το 1870. Ένα ακόμα εντυπωσιακό μέρος είναι το PalaciodelValle, που χτίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και τώρα στεγάζει το Μουσείο Διακοσμητικών Τεχνών. Δείπνο και διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο της περιοχής.

5η μερα  
Μετά το πρωινό θα επισκεφθείτε την Κοιλάδα με τα εργοστάσια ζάχαρης «ManacaIznaga». Περίπου 50 εργοστάσια ζάχαρης έφεραν την άνθηση αυτής της περιοχής του νησιού. Σήμερα μπορούν οι επισκέπτες να δουν ερείπια πολλών εργοστασίων παραγωγής ζάχαρης. Μπορείτε επίσης να δείτε τον πύργο «ManacaIznagar», ο οποίος χτίστηκε το 1816 για να επιβλέπει τους σκλάβους στο έργο τους από απόσταση 45 μέτρων. Η καμπάνα του σήμανε την έναρξη και το τέλος της εργάσιμης ημέρας.
Στη συνέχεια θα βιώσετε μια μοναδική εμπειρία: TrinidaddeCuba, μία από τις καλύτερες διατηρημένες αποικιακές πόλεις. Η πόλη, που ιδρύθηκε το 1514, ήταν ένα σημαντικό κέντρο για το εμπόριο σκλάβων, τη βιομηχανία ζάχαρης και ένα σημαντικό πολιτιστικό κέντρο. Απολαύστε την περιήγησή σας μέσα στο λαβύρινθο των κόκκινων στεγών και  τα ιστορικά αρχοντικά με  τα  περίτεχνα διαμορφωμένα μπαλκόνια. Ο χρόνος φαίνεται να έχει σταματήσει εδώ. Η πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα αποικιακά κτίρια  αποτελεί  Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Επισκεφθείτε την κεντρική πλατεία «PlazaMayor», η οποία περιβάλλεται από πολλά ιστορικά κτίρια. Θα απολαύσετε το μεσημεριανό σε ένα εστιατόριο της περιοχής.
Στην εκκλησία «ParroquialMayordelaSantisimaTrinidad», την οποία μπορείτε να επισκεφθείτε, υπάρχει ένα διάσημο άγαλμα του Χριστού κατασκευασμένο από ξύλο και ένας βωμός από μαόνι. Τέλος μην παραλείψετε να  επισκεφτείτε ένα τυπικό κουβανέζικο μπαρ όπως το «Canchanchara». Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.
 
6η μερα
Μετά το πρωϊνό ,το σημερινό ταξίδι ξεκινά με κατεύθυνση το βορρά προς την περιοχή της Σάντα Κλάρα. Εκεί μπορείτε να δείτε το Μαυσωλείο του Τσε Γκεβάρα. Περιήγηση στην Σάντα Κλάρα.
Μεσημεριανό γεύμα σε εστιατόριο της περιοχής και μεταφορά στη διάσημη  παραλία του  Βαραδέρο. Διαμονή σε all inclusive ξενοδοχείο στο Βαραδέρο.

7η μερα
Ελεύθερος χρόνος για να χαλαρώσετε στα τροπικά νερά της   παραλίας του  Βαραδέρο. Διαμονή σε allinclusive ξενοδοχείο στο Βαραδέρο.

8η μερα
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Αβάνας και πτήση για Αθήνα μέσω σταθμού

9η μερα
Άφιξη στην  Αθήνα.

Gallery

Your Way Travel

Γρ. Λαμπράκη 33
Γλυφάδα, Αττική
211 71 07 777

Newsletter

Συμπληρώνοντας το email σας συμφωνείτε να λαμβάνετε τις ενημερώσεις και προσφορές μας.

Ακολουθηστε μας

Developed by intraCORE